به گزارش سونیوز، حسین وطن پور پنجشنبه با اعلام این خبر اظهار داشت: با توجه به آزمایشهای تحقیقاتی، پیش بالینی (پری کلینیکال) و کارآزمایی بالینی، چهار واکسن ایرانی وارد مطالعات فاز یک، دو و سه شدهاند. هر کدام از این چهار واکسن در مراحل مختلفی قرار دارند.
وی یادآور شد: از این چهار واکسن سه واکسن به صورت ویروس غیرفعال و یک واکسن بر اساس پلتفرم جدید قطعات پروتئینی ویروس هستند و خوشبختانه این چهار واکسن عوارض حادی نداشتهاند و عوارض آن مانند علائم جزئی ابتلاء به ویروس بوده است.
نماینده وزیر بهداشت و مدیر اجرایی پروژه واکسن داخلی COVID-۱۹ افزود: همزمان در حالی که در حال توسعه نمونههای انسانی برای این واکسنها هستند، در تلاش هستیم بر روی موادی که این شرکتها برای تولید و تجهیزات نیاز دارند، کار کنیم. شرکتهایی وجود دارند که محیط کشت و زیرساختها را تولید میکردند و برای این موضوع اطلاع رسانی لازم صورت گرفته که چه چیزهایی موجود است و چه موادی داریم.
وی اظهار داشت: در واقع همزمان مسائل دیگر هم پیگیری میشود که وقتی به تولید انبوه می رسیم مشکل دیگر نداشته باشیم. بخش صنعتی تولید و بسته بندی از سوی چند شرکت دیگر که پیش از این محصولات بیولوژیک تولید میکردند در حال پیگیری است که خط تولید خود را به سمت تولید واکسن حرکت دهند.
وطن پور تصریح کرد: با همت و تلاشی که بر روی تولید این چهار واکسن ایرانی کرونا گذاشته شده است امیدواریم خردادماه بتوانیم به چهار تا پنج میلیون دوز واکسن داخلی دست پیدا کنیم که در همین راستا واکسنهای کووایران، کووپارس، فخرا و واکسن مشترک پاستور و کوبا در مراحل بالینی قرار دارند.