1403/09/01

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1403/09/01

-

روز جهانی فست فود

کد خبر : 8384
13:00
1403/08/26

سونیوز: ۱۶ نوامبر به عنوان روز جهانی فست فود (fast food) انتخاب شده است که محبوب‌ترین و پرمصرف‌ترین غذای جهان محسوب می‌شود؛ به طوری‌که تنها در سال ۲۰۲۲، فروش فست فود در سطح جهان به ۷۳۱.۶۵ میلیارد دلار رسید؛ همبرگر، ساندویچ، سوخاری و پیتزا پرطرفدارترین فست‌فودهای دنیا هستند.

به گزارش آژانس خبری سونیوز، فست فود اولین بار در دهه 1950 در ایالات متحده رایج شد. فست فود اصطلاحی است که به هر غذایی که بتوان سریع آن را تهیه کرد می‌گویند. در سال 1951، فرهنگ لغت Merriam-Webster برای اولین بار اصطلاح فست فود را به رسمیت شناخت. از آن زمان به بعد، فست فودهای زنجیره‌ای مختلفی در ایالات متحده افتتاح شد که شاید محبوب‌ترین آن‌ها مک دونالد باشد.


 

در حال حاضر، ایالات متحده دارای بزرگ‌ترین صنعت فست فود در سراسر جهان است. این رستوران‌ها در بیش از صد کشور دارای امتیاز هستند.

تاریخچه فست‌فود قدیمی‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید، اما این غذای محبوب واقعاً چگونه به وجود آمد؟ به لطف محبوبیت فزاینده خودروها پس از جنگ جهانی اول، سفرهای بین‌شهری نیز افزایش یافت و نیاز به خوردن غذا در بین راه، جرقه مغازه‌های فست‌فودی بین راهی امروزی را زد، اما غذاهای سریع نیز مانند هر رویداد دیگری دارای تاریخچه است.

تاریخچه فست‌فود
اولین جایی که در آن غذاهای آماده به فروش رسید، روم باستان بود. اگرچه رومیان در ساختمان‌های چند طبقه به نام «اینسولا» زندگی می‌کردند، اما در خانه‌هایشان آشپزخانه‌ای وجود نداشت و رومی‌ها مجبور بودند غذای خود را از فروشندگان مواد غذایی خریداری کنند. رومی‌ها در رستوران‌هایی به نام «پوپینا» غذاهای سنتی پخته‌شده با سبزیجات می‌خوردند.

یکی از نسخه‌های خطی قرن دوم اطلاعاتی در مورد بازارهای کوچکی ارائه کرده است که تمام شب باز بودند و رشته فرنگی می‌فروختند. در کتاب‌های قدیمی درباره فروشندگان کیک، وافل و گوشت پخته در شهرک‌های بزرگ قرون‌وسطی سخن گفته شده که به فقرا و مسافرانی که نمی‌توانستند پخت‌وپز کنند، غذا ارائه می‌کردند. این رویداد به شکل‌گیری و توسعه مفهوم اولیه فست‌فود منجر شد. ساکنان شهرهای قدیم نزدیک ساحل آن زمان، غذاهای دریایی را نیز به قطعات کوچک برش می‌دادند و در کاغذهای مختلف می‌پختند و می‌فروختند.



همبرگر، محبوب‌ترین فست‌فود
همبرگری که همه هنگام صحبت از فست‌فود به آن فکر می‌کنند، در اروپای قرون وسطی نشئت گرفته است. اگرچه به نظر می‌رسد که اکثر مردم منشأ فست‌فود را ایالات متحده آمریکا می‌دانند، اما در اشتباه هستند. در مطالعات لندن درباره سال ۱۵۹۸ و مقالاتی که به تاریخ انگلستان در دهه‌های ۱۸۴۰ و ۱۸۵۰ می‌پردازد به فست‌فود اشاره شده است.

البته رستوران‌های فست‌فود که در دهه ۱۹۵۰ در ایالات متحده تأسیس شدند، چنان رشد پیدا کردند که امروزه به هزاران شعبه با میلیون‌ها دلار درآمد تبدیل شده‌اند، با گسترش و افزایش چشمگیر این رستوران‌ها در ایالات متحده، تمام دنیا بر این باورند که آمریکا بنیان‌گذار فست‌فود است.


موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.

           ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.

چه کشورهایی بیشتر فست‌فود مصرف می‌کنند؟
در سال ۲۰۲۲، فروش فست‌فود در سطح جهان به ۷۳۱.۶۵ میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۱ به رشد چشمگیری ادامه دهد. ایالات متحده بزرگترین مصرف‌کننده فست‌فود است. به طور متوسط، یک آمریکایی یک تا سه بار در هفته فست‌فود می‌خورد که برابر با ۱۶۰ میلیارد دلار فست‌فود در سال است. روزانه تا ۳۷ درصد از بزرگسالان در آمریکا فست‌فود می‌خورند و ۸۳ درصد از خانواده‌ها در ایالات متحده حداقل یک‌بار در هفته فست‌فود مصرف می‌کنند.

بریتانیا در مصرف فست‌فود پس از آمریکا در رتبه دوم قرار دارد. در مجموع ۴۶ هزار و ۲۰۰ فست‌فود زنجیره‌ای در بریتانیا وجود دارد که اولین آن ها در سال ۱۹۵۴ تأسیس شد.

بیش از نیمی از خانواده‌های فرانسوی به‌طور منظم فست‌فود می‌خورند. تنها در پاریس ۳۳۶ رستوران فست‌فود وجود دارد.

در رتبه چهارم مصرف فست‌فود، سوئد قرار دارد. محبوب‌ترین فست‌فودهای زنجیره‌ای در سوئد مک دونالد، مکس و سیبیلا هستند.

رتبه پنج متعلق به اتریشی‌ها است که از فست‌فودهای زنجیره‌ای آمریکایی مک دونالد و برگر کینگ بیشتر استفاده می‌کنند.

جایگاه ششم به مکزیک با صنعت فست‌فود به ارزش ۹.۵ میلیارد دلار و میزبانی از ۶۸ هزار رستوران فست‌فود تعلق دارد.

صنعت فست‌فود در کره‌جنوبی به سرعت در حال رشد است. مردم کره که جایگاه هفتم این لیست را به خود اختصاص داده‌اند از مک دونالد، استارباکس و غذاهای فست‌فودی مانند کیک برنجی تند و کیک ماهی بیشترین استقبال را داشته‌اند.

در رتبه هشتم مصرف فست‌فود، یونان قرار دارد و برگر غذای مورد علاقه یونانی‌ها است.
۹۷ درصد از مردم چین فست‌فود مصرف می‌کنند که ۴۱ درصد از آن‌ها حداقل یک‌بار در هفته آن را می‌خورند. افزایش مصرف فست‌فود در درجه اول به دلیل مشغله زیاد چینی‌ها است.
با وجود اینکه نروژ برای نوشیدنی‌های شیرین و فست‌فود مالیات تعیین کرده است و دسترسی کودکان به آن‌ها را محدود می‌کند، این کشور در رتبه دهم فهرست پرمصرف‌ترین غذاهای فست‌فود در جهان قرار دارد.

چگونه روز جهانی فست فود را جشن بگیریم؟
در روز جهانی فست فود اجازه دارید بدون نگرانی از مضرات فست فود و یا زیر پا گذاشتن رژیم غذاییتان، فست فود بخورید.

چه عاشق سیب زمینی با پنیر باشید یا یک پیتزای ایتالیایی خوشمزه، روز ملی فست فود بهانه‌ای برای لذت بردن از تمام غذاهای خوشمزه است. پس:

در روز جهانی فست فود فکر آشپزی و پخت و پز را از سرتان بیرون کنید. آماده شوید و با دوستان یا خانواده‌تان به فست فود مورد علاقه‌تان بروید و غذای محبوبتان را نوش جان کنید.
این روز را می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی به دوستان خود اطلاع دهید که شما نیز در جشن این روز شرکت می‌کنید. با این کار می‌توانید با دوستانتان برنامه یک شب هیجان انگیز را بچینید.

اگر روز پر مشغله‌ای پیش رو دارید و زمانی برای بیرون رفتن ندارید، می‌توانید با سفارش یک فست فود خوشمزه خود را به خوردن غذای مورد علاقه‌تان دعوت کنید.

اگر از آن دسته افرادی هستید که زیاد به فست فود می‌روید، پیشنهاد ما این است که در روز جهانی فست فود غذایی متفاوت از همیشه انتخاب و نوش جان کنید. مثلا اگر تا به حال در فست فود محبوبتان بیف استراگانف یا لازانیا تست نکردید، اینبار با سفارش آن‌ها حسی متفاوت و دلچسب را تجربه کنید.

در روز جهانی فست فود می‌توانید هر وعده غذایی را در یک فست فود جشن بگیرید.

به مناسبت روز جهانی فست فود بسیاری از فست فودها تخفیف‌هایی ارائه می‌دهند. دریافت تخفیف در این روز کار سختی نیست. با کمی جستجو در شبکه‌های اجتماعی می‌توانید یک تخفیف پیشنهادی شگفت انگیز دریافت کنید.

اجازه ندهید که این روز خوشمزه بدون سپری کردن ساعاتی در محیط پر هیاهوی فست و فود و خوردن غذایی دلچسب بگذرد.

حقایق جالب از فست فود در آمریکا
در سال 2017، آمریکایی‌ها بیش از 208 میلیارد دلار برای فست فود هزینه کردند.
90 درصد از کودکان آمریکایی در هر ماه از رستوران مک دونالد بازدید می‌کنند.
5 درصد از محصول سیب زمینی آمریکا صرف تهیه سیب زمینی سرخ کرده مک دونالد می‌شود.
تنها در ایالات متحده بیش از 300,000 رستوران فست فود وجود دارد.

فست فود در ایران 

بعید به نظر می‌رسد کسی را بتوان پیدا کرد که به هیچ کدام از انواع فست فود علاقه نداشته باشد. فست فود در ایران و جهان به عنوان یکی از پرطرفدارترین انواع غذاها شناخته می‌شود. هر چند ممکن است در هر کشور و شهری به گونه‌ای متفاوت طبخ شود. اما در هر صورت علاقه‌مندان ویژه خود را دارد. شاید برای شما جالب باشد بدانید پای این نوع خوراکی‌ها از حدود 100 سال پیش به ایران باز شده است. البته شکی نیست آنچه امروز به عنوان فست فود می‌شناسیم تفاوت‌های بسیاری با آن زمان دارد. اگر درباره این غذای دوست داشتنی و جذاب و جایگاه فست فود در ایران، کنجکاو هستید، حتماً تا پایان این مطلب همراه ما بمانید. مطمئناً در آخر، خود را به یک ساندویچ خوشمزه یا پیتزای شگفت انگیز مهمان خواهید کرد.



فست فود، غذای جادویی پرطرفدار در ایران
اگر نگاهی به منوی غذاهای ایرانی بیندازیم می‌بینیم همگی این غذاها تاریخچه‌ای طولانی دارند و سال‌های سال است که در زندگی ما و پدران و پدربزرگان ما، جای داشته‌اند. قسمت جالب ماجرا اینجاست که با ظهور فست فود در ایران، علاقه ایرانی‌ها به آن غذاهای سنتی کمتر نشد. بلکه تنها گزینه‌های متنوع‌تر را به سفره‌های خود اضافه کردند. به عبارتی دیگر، یک پیتزای خوشمزه ایتالیایی هیچ‌وقت نمی‌تواند جای قورمه سبزی خوش رنگ و عطر مادربزرگ را بگیرد. اما می‌تواند بهترین گزینه برای دورهمی‌های دوستانه و غذایی آسان و سریع برای افراد پرمشغله باشد. قطعا هیچ کسی لذت گاز زدن یک تکه پیتزای پپرونی را با هیچ چیز عوض نخواهید کرد.

غذاهای فست فود به یکباره وارد سفره‌های ایرانیان نشد. شاید حتی در ابتدا مردم کمی با تردید به آن‌ها نگاه می‌کردند. اما به مرور به محبوبیت‌شان اضافه گشت. در بخش بعد به طور مختصر درباره روند ورود این غذاها به کشور صحبت خواهیم کرد. همه چیز از پایتخت آغاز می‌شود.

فست فود در ایران با ساندویچ شروع شد
امروز اگر وارد یک مغازه فست فود شوید، با انواع متعددی از غذاها روبرو می‌شوید تا جایی که گاهی انتخاب واقعاً دشوار می‌شود. اما بدون شک در ابتدای ورود فست فود به شهرهای ایران، ماجرا به این شکل نبوده است. اصلاً برای اولین بار سوسیس و کالباس را ارمنیان مهاجری که خصوصاً از روسیه وارد ایران شده بودند با خود آوردند. چندی بعد در گوشه و کنار تهران، ساندویچ فروشی‌هایی دیده شد که طرفداران ویژه خود را داشتند.

اتفاقاً در ابتدا، بسیاری از ایرانیان ترجیح می‌دادند همان غذاهای سنتی ایرانی را انتخاب کنند. اما به تدریج فست فود در ایران نیز پذیرفته شد و ساندویچ فروشی به یکی از شغل‌های رایج تبدیل گشت. البته در آن زمان به جز سوسیس و کالباس، کوکو سبزی، الویه، کتلت و ... نیز در میان ساندویچ‌ها پیدا می‌شد. امروزه در هر شهری که باشید با یک سرچ ساده در گوگل، برای مثال "فست فود در خرم آباد"، می‌توانید بهترین مغازه‌های ساندویچ فروشی را پیدا کنید و در زمانی کوتاه، غذایی خوشمزه میل نمایید.

پرطرفدارترین نوع فست فود در ایران چیست؟
درست است که رواج فست فود در شهرهای ایران به واسطه ساندویچ‌های مختلف ژامبون و ... بوده است. اما آیا در حال حاضر نیز ساندویچ پرطرفدارترین نوع فست فود برای ما ایرانیان به حساب می‌آید؟ پیدا کردن پاسخ این سؤال کمی دشوار است. زیرا همان‌طور که پیش‌تر نیز گفتیم، منوی فست فودها بسیار متنوع‌تر شده است. انواع گوناگون پیتزا، همبرگر، سوخاری‌ها و ... در رستوران‌های فست فود سرو می‌شوند که همگی اشتها برانگیز و جذاب هستند. فکر می‌کنید اولین انتخاب خود شما در میان این غذاها چیست؟

پیتزا، گل سرسبد فست فود در ایران
به نظر می‌رسد پیتزا شماره یک غذاهای فست فودی در ایران باشد. این خوراکی پرطرفدار به ایتالیا نسبت داده می‌شود. اما می‌تواند به تعداد افراد روی زمین تنوع رسپی داشته باشد و شاید همین موضوع است که آن را به یکی از جذاب‌ترین‌ها تبدیل کرده است.

می‌توان با اطمینان 100 درصدی گفت طعم پیتزای رست بیف معروف‌ترین فست فود در کرمانشاه، بدون شک با طعم همین نوع پیتزا در معروف‎ترین فست فود در کرج متفاوت است. همین موضوع است که پیتزا را به یک غذای هیجان انگیز در میان انواع فست فود ها در ایران بدل کرده، غذایی که هر بار مزه‌ای جدید در چنته دارد. جالب است بدانید اولین پیتزا فروشی در ایران در سال 1347 افتتاح شد و پس از آن تا جایی پیش رفت که امروزه در هر خیابان حداقل یک پیتزا فروشی دیده می‌شود.



همبرگر، حتی برای گیاهخواران
تقریباً مصادف با ورود پیتزا به ایران، اولین مغازه فروش همبرگر نیز کار خود را آغاز کرد. اتفاقاً ایرانی‌ها از همبرگر به خوبی استقبال کردند. برای مردمی که به تازگی تجربه فست فود در ایران را داشتند، امتحان کردن این غذاهای جدید و خوش آب و رنگ، بسیار جذاب به نظر می‌رسید. همین امروز نیز همبرگر یکی از انواع پرطرفدار فست فود به حساب می‌آید. خصوصاً در میان افرادی که علاقه ویژه‌ای به گوشت قرمز دارند. اما نکته جالب این جا است که این روزها همبرگرهای گیاهی نیز پا به عرصه خوراکی‌های جذاب گذاشته‌اند. به این ترتیب گیاهخواران نیز می‌توانند یک همبرگر بزرگ را با تمام مخلفات، با لذت تمام میل کنند.

سوخاری، ترد دوست داشتنی
یک جعبه مرغ سوخاری می‌تواند به تنهایی تمام روز شما را بسازد، غذایی که این روزها در منوی بسیاری از رستوران‌ها دیده می‌شود. غیر ممکن است به سراغ یک رستوران فست فود در ایران بروید اما خبری از سوخاری مرغ نباشد. البته نه فقط چیکن سوخاری، می‌توانید سوخاری میگو، سوخاری قارچ، حلقه پیازهای سوخاری شده و ... را نیز امتحان کنید.



سیب زمینی سرخ کرده، یار همیشگی
به عنوان یک میان وعده خوشمزه، سیب زمینی سرخ کرده می‌تواند بهترین گزینه باشد. حتی دکه‌های کوچک فست فود کنار خیابان نیز می‌توانند در هر ساعت از روز، شما را به یک جعبه سیب زمینی سرخ شده یا تنوری مهمان کنند تا خستگی تمام روز را از تن به در کنید. هر چند این میان وعده بی‌شیله پیله نمی‌تواند به گرد پای پیتزا یا همبرگر برسد. اما جایگاه مخصوص خود را در میان غذاهای فست فود در ایران دارد.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار