1403/09/03

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1403/09/03

-

پوتین امروز شمع تولد فوت می‌کند!

کد خبر : 7989
16:59
1403/07/16

سونیوز: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امروز دوشنبه ۷۲ ساله شد.

به گزارش آژانس خبری سونیوز، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه امروز دوشنبه هفتم اکتبر، ۷۲ ساله شد.  این بیست و یکمین سالگرد تولد پوتین در منصب ریاست‌جمهوری روسیه است. اما بنابر اعلام منابع آگاه در مسکو، پوتین برنامه‌ای برای جشن گرفتن هفتاد و دومین سالگرد تولدش را ندارد.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.

           ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.


پوتین در ۷ اکتبر سال ۱۹۵۲ میلادی یعنی ۱۵ مهر ۱۳۳۰ در شهر #لنینگراد (سن پترزبورگ کنونی) به دنیا آمد. ولادیمیر ولادیمیروویچ پوتین تنها فرزند یک نظامی بازنشسته و کارگر یک کارخانه در یکی از محله های ضعیف پایین شهر بود. او در دوران کودکی خود همراه با دو خانواده دیگر در یک آپارتمان مشترک زندگی می کرد.

در دوران نوجوانی ولادیمیر در ایستگاه رادیویی مدرسه به فعالیت پرداخت و چندبار همراه با گروه معروف بیتلز (Beatles) و دیگر گروه های راک غربی برنامه اجرا کرد.

پوتین در دوران نوجوانی به ورزش جودو روی آورد و در سال ۱۹۷۴ میلادی در مسابقات دانشگاهی به قهرمانی رسید و از معتقدان کلیسای ارتدکس روسیه است و همچنین علاقه خاصی به رمان ها و فیلم های جاسوسی دارد.

او در سال 1983 با “لیودمیلا شکربنوا” ازدواج کرد. ماریا و کاترینا دو فرزند دختر آنها هستند.
در سال ۱۹۸۵ میلادی ناگهان زندگی پوتین تغییر کرد، کا.گ.ب (KGB) (آژانس جاسوسی شوروی سابق) وی را به شهر درِسدِن در آلمان شرقی فرستاد و در آن جا با نام مستعار “آقای آداموف” (Mr. Adamov) به جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی شوروی پرداخت.

پوتین آنقدر به زبان آلمانی تسلط داشت که توانست لهجه ی محلی ساکنان درسدن را به خوبی تقلید کند. برخلاف دیگر ماموران کا.گ.ب، پوتین دوست داشت که با آلمانی ها معاشرت داشته باشد. او بیش از هر چیز دیگری شیفته انظباط آلمانی ها شده بود.

او در راندن انواع و اقسام وسایل نقلیه مهارت دارد. وی زیردریایی هسته‌ای، هواپیما، لوکوموتیو و کامیونهای غول‌پیکر را نیز به تنهایی هدایت کرده‌است.  در سال ۱۹۸۹ میلادی دیوار برلین فرو ریخت و یک سال بعد از آن پوتین به شهر لنینگراد بازگشته و به عنوان یکی از معاونان اولین شهردار دموکراتیک لنینگراد به نام آناتولی سوبچاک که قبلا استاد حقوق پوتین بود مشغول به کار شد. در سال ۱۹۹۱ میلادی پوتین به طور رسمی از کا.گ.ب استعفا داد. سوبچاک نیز او را همراه خود به شهرداری برد و بدین ترتیب پوتین وارد عرصه سیاست و حکومت شد. زمانی که پوتین در شهرداری لنینگراد مشغول به کار بود به وی لقب کاردینال خاکستری داده شد و همه او را مردی می دانستند که کارها را به بهترین وجه ممکن انجام می دهد.در سال ۱۹۹۹، پوتین به عنوان نخست وزیر انتخاب شد. یک ماه بعد از این انتصاب محبوبیت پوتین فقط ۲ درصد بود. در همان سال به یک باره یلتسین از مقامت ریاست جمهوری استعفا داده و پوتین را رییس جمهور جدید کشور نامید. بسیاری بر این باورند که یلتسین برای محافظت از خود، پوتین را به عنوان رییس جمهور جدید روسیه اعلام کرد. زیرا آتش جنگ در چچن زبانه می کشید و محبوبیت او به شدت در حال کاهش بود.

جالب این که یکی از اولین اقدامات پوتین در مقام ریاست جمهوری اعطا کردن ” مصونیت اداری و جنایی به یلتسین شامل حفاظت از نامه ها، مکان زندگی و دیگر اموال در مقابل بازرسی و  دخل و تصرف” بود!



پوتین در اولین سخنرانی رسمی خود به عنوان رییس جمهور روسیه به مردم قول آزادی عقیده، آزادی بیان، آزادی رسانه ها و محترم شمردن حق مالکیت افراد بر اموال شخصی شان را داد. او در طول اولین دوره ریاست جمهوری خود کاملاً بر مسائل داخلی تمرکز داشت. او دو موضوع را در رأس برنامه های کاری خود قرار داده بود: جنگ با چچن و مبارزه با نظام آلیگارشی به جا مانده از دوران یلتسین.

پوتین در یک دوره بسیار حساس و حکومت را در روسیه به دست گرفت. کشور در حال جنگی فرسایشی با شبه نظامیان چچنی بود، منطقه ای که رسماً قسمتی از قلمرو روسیه به شمار می آمد.

سپس پوتین صفت خود به عنوان ” مرد عمل” را با حل کردن قائله جنگ دوم چچن اثبات کرد. در سال ۲۰۰۲ میلادی یک سالن تئاتر در مسکو توسط ۴۰ شبه نظامی چچنی تصرف شد و در طی ۳ روز گروگانگیری ۱۲۹ نفر از ۹۱۲ گروگان کشته شدند. این حادثه اعتبار داخلی پوتین را در معرض خطر قرار داد. اما عکس العمل خشن وی به این گروگانگیری و رد درخواست مذاکره با گروگانگیران بر شهرت او به عنوان مرد عمل اضافه کرد. در حمله نیروهای ویژه ارتش به گروگانگیران تمامی آن ها کشته شدند. بعد از پایان یافتن این قائله محبوبیت پوتین به بالای ۸۳ درصد رسید.

در سال ۲۰۰۴ پوتین برای بار دوم به عنوان رییس جمهور روسیه انتخاب شد. او همچنان بر مسایل درون کشور تمرکز داشت اما اقدامات او در جهت محدود سازی رسانه ها با انتقادات شدیدی روبرو شد.

در طول دو دوره اول ریاست جمهوری وی اقتصاد روسیه رشد چشمگیری داشت که نشان می داد کشور بحران اقتصادی بزرگ دهه ۱۹۹۰ میلادی را پشت سر گذاشته است.
در سال ۲۰۰۸، دیمیتری مدودف به عنوان رییس جمهور جدید روسیه انتخاب شد و پوتین را به عنوان نخست وزیر خود انتخاب کرد، که این هم برگرفته از سیاست های خود پوتین بود.
۴سال بعد یعنی در سال ۲۰۱۲، پوتین با کسب ۶۳٫۶ درصد آرا بار دیگر به عنوان رییس جمهور روسیه انتخاب شد.

این دوره از ریاست جمهوری وی بعد از انجام اصلاحات در قانون اساسی ۶ سال خواهد بود. این انتخابات با اعتراض هایی همراه بود. صحت انتخابات به چالش کشیده شد و بسیاری اعلام کردند که در انتخابات تقلب شده است.

وی در سال ۲۰۱۳ اعلام کرد به صورت توافقی قصد طلاق گرفتن از لودمیلا پوتینا را دارد. آن‌ها ضمن اینکه جداییشان را متمدنانه خواندند عامل اصلی آن را نداشتن وقت برای یکدیگر برشمردند. در  سال ۲۰۱۴، پوتین منطقه کریمه اوکراین را به خاک روسیه ضمیمه کرد و بحرانی بزرگ در سطح بین المللی ایجاد شد. “اکثریت” ساکنان کریمه به جدایی از اوکراین و الحاق به روسیه رأی مثبت دادند.

او قصد دارد برای بار چهارم نیز در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند. یعنی تا سال ۲۰۲۴ میلادی میتواند قدرت را در دست داشته باشد.

زمانی که پوتین معاون شهردار سنت پترزبورگ بود نزدیکان وی او را “رییس” (Boss) صدا می زدند. امروزه نزدیکانش او را “تزار” می نامند و مجله فوربس نیز وی را به عنوان قدرتمندترین فرد سال ۲۰۱۴ میلادی جهان انتخاب کرده است.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار