به گزارش آژانس خبری سونیوز، مسعود دهنمکی زمستان سال قبل برای فیلمنامهای با نام «پرواز ۶۵۵» پروانه ساخت گرفته بود و به نظر میرسد قصد دارد پس از حدود ۶ سال، فیلم جدیدی بسازد، اما تابستان امسال برای سری جدید «اخراجیها ۴» درخواست پروانه ساخت داد.
مجوز ساخت این فیلم اواخر مردادماه در سازمان سینمایی صادر شده و طبق پیگیری ها تولید «پرواز ۶۵۵» منتفی شده است.
فیلم «اخراجیها» محصول سال ۱۳۸۵ به عنوان نخستین فیلم بلند داستانی مسعود دهنمکی، یک کمدی جنگی بود که تا پیش از پایان دهه ۸۰ خورشیدی، سهگانه آن تولید شد.
این سهگانه در گذر زمان با حاشیههای مختلفی همراه بود و ماجراهایش بُعد سیاسی هم پیدا کردند که اوج آن هنگام اکران آخرین سری فیلم در سال ۱۳۹۰ بود؛ زمانی که «اخراجیها ۳» مسعود دهنمکی و «جدایی نادر از سیمین» اصغر فرهادی به اکران نوروزی رسیدند.
از همان روزهای آغاز اکران این دو فیلم در نوروز، فضایی دوقطبی میان طرفداران و منتقدان دو فیلم ایجاد شد تا جایی که حاشیههای این فضا را به عنوان پدیدهای نوظهور در سینمای ایران تعبیر کردند.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
این حاشیهها تا آنجا پیش رفت که جواد شمقدری - رییس وقت سازمان سینمایی - هم با بیان اینکه «دیکتاتورها میخواهند شکستهای سیاسی خودشان را در سینما جبران کنند»، به میدان آمد و در مصاحبهای اظهار کرد: «ما گفتیم دو فیلم (جدایی نادر از سیمین و اخراجیها ۳) با دو رویکرد کاملاً متفاوت حاوی ارزشهای فنی و هنری ارزشمند و در عین حال جذاب برای مخاطب در نوروز اکران شوند؛ البته شورای صنفی نهایتاً تصمیمگیری کرد تا این فیلمها اکران شوند و در ایام عید به مردم با نگاههای فرهنگی متفاوت اجازه بدهیم فیلمهای خودشان را ببینند. ما به هر دو گروه توصیه میکنیم بروند فیلم دیگر را هم ببینند، هم به مخاطبان فیلم «اخراجیها» میگوییم بروند فیلم «جدایی نادر از سیمین» را ببینند و هم به مخاطبان فیلم «جدایی نادر از سیمین» میگوییم فیلم «اخراجیها» را ببینند. ما مثل آنها نیستیم که بگوییم این را ببینید، آن را نبینید.»
«اخراجیها ۳» که سال ۱۳۸۹ ساخته شد، داستانی درباره انتخابات ریاستجمهوری داشت و تولید آن پس از انتخابات پربحث سال ۱۳۸۸ حاشیههای زیادی را ایجاد کرد. دهنمکی در همان زمان اکران فیلم (فروردین سال ۱۳۹۰) به ایسنا گفته بود: «اخراجیها» مانیفست اعتقادی من است. حرف اصلیام در سهگانه «اخراجیها»، در سری سوم فیلم یعنی «اخراجیها۳» زده شده و اگر اخراجیهای یک و دو را ساختم، برای این بود تا روزی برسد که این حرفها را بزنم.
او گفته بود: کار «اخراجیها» ساده کردن حرفهای بسیار پیچیدهای است که باید در جامعه تئوریزه شود و حرفهای «اخراجیها۳» را بسیار فراتر از بحثهای جناحی روزمره سیاسی میدانست.
دهنمکی پس از این سهگانه چند فیلم دیگر هم ساخت تا آخرین بار در سال ۱۳۹۷ که «زندانیها» را با بازی هدایت هاشمی، بهنام تشکر، هومن برقنورد، برزو ارجمند، بهاره افشاری، بهنوش بختیاری، اصغر نقیزاده و امیر نوری جلوی دوربین برد.
او که یک بار قصد داشت فیلم «رسوایی» را با نام «اخراجیها۴» یا ترکیبی از این دو اسم بسازد ولی در نهایت به «رسوایی» تنها اکتفا کرد، ۱۴ سال پس از ساخت آخرین سری «اخراجیها» در حالی سراغ «اخراجیها ۴» با ترکیبی از بازیگران قدیمی و جدید میرود که شرایط سیاسی و اجتماعی کشور در یک دهه گذشته و بخصوص در سه سال اخیر بالا و پایینهای زیادی داشته و وضعیت سینما هم دیگر مثل سابق نیست. تماشاگران سینما در این سالها آنقدر فیلم کمدی دیدهاند که برای کشاندنشان به سینما باید برگ تازهای رو کرد، بخصوص آنکه دهنمکی اتفاقها و حواشی زمان اکران «اخراجیها۳» را ناشی از حب و بغض و حسادتهای سینمایی میدانست و باید دید در «اخراجیها ۴» پس از یک دهه پرتلاطم چه سرنوشتی را از کارکترهای «اخراجیها» به تصویر میکشد؟ البته او سالها قبل در پاسخ به اینکه آیا «اخراجیها۴» را میسازد یا خیر گفته بود:اگر «اخراجیها» باعث این شود عدهای اینقدر عصبانی شوند چرا ادامه پیدا نکند!؟
انتهای پیام