به گزارش سونیوز، چند وقتی است که شبکه خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران بخشی را در کنداکتور برنامه های خود قرار داده و هر روز با طرح یکی از موضوعات و چالش های جامعه، نظر مخاطبان خود را در قبال این موضوعات جویا می شود.
موضوع یکی از این نظرسنجی ها که یکشنبه 24 اسفند انجام شد، مربوط به مهمترین مسئله مشکل آفرین برای مردم کشور در سال 99 بود و گزینه های "گرانی کالاها و اقلام"، "تحریمهای آمریکا" و "شیوع و گسترش کرونا" به عنوان سه انتخاب شرکت کنندگان برای پاسخ به این سئوال در نظر گرفته شده بود.
در حالی که شاید پیش بینی بسیاری این باشد که با توجه به مشکلات متعدد شیوع کرونا نه تنها در ایران بلکه در سطح جهانی، چنین موضوعی مهمترین چالش مخاطبان این نظرسنجی نیز باشد، اما حوزه ای که به نظر بیش از 90 درصد شرکت کنندگان بیشترین فشار را بر جامعه ایرانی وارد کرده، گرانی کالاها و اقلام است.
بر اساس آنچه که به عنوان نتایج این نظرسنجی در شبکه خبر اعلام شد، 91 درصد گرانی کالاها، پنج درصد تحریم های آمریکا و تنها چهار درصد از شرکنت کنندگان شیوع کرونا را مهمترین چالش و مشکل سازترین موضوعی اعلام می دانند که از آن رنج می برند.
نکته قابل توجه این نظرسنجی فارغ از جامعه آماری و سمت و سوی آن، نتیجه جالب و نظر قاطع مخاطبان در خصوص مهمترین موضوع مشکل آفرین سال 99 برای جامعه ایرانی است، یعنی در روزگاری که شیوع کرونا حیات و ممات آدمی در گوشه و کنار گیتی را نشانه رفته، مردم ایران نه از این همه گیری و ویروس منحوس و نه حتی از تحریم های همه جانبه بیرونی، که از گرانی هایی به ستوه آمده اند که اغلب منشأ و علت داخلی دارند.
گرانی هایی که یک روز خود را در قیمت آجیل نشان می دهد و مسئولان می گویند حباب است، یک روز در گرانی ساعتی شیر و لبنیات ظاهر می شود و مسئولان می گویند اعتصاب دامداران و صادرات شیرخشک عامل آن است، روز دیگری در نایاب شدن مرغ و گرانی نجومی گوشت قرمز رخ می نماید و این بار بهانه مسئولان تامین نشدن نهاده های دامی است.
این روزها گرانی با همه وجوه زندگی مردم ایران اجین شده و یک روز قیمت موز را به قیمت یک کیلو گوشت می رساند و و روز دیگر قیمت خیار را رکوردشکن می کند و مسئولان می گویند گرانفروشی حجره داران میوه و تره بار و بالا رفتن هزینه های تولید گلخانه ای میوه عامل این گرانی است و یک روز هم که روغن نایاب می شود و اگر هم یافت شود، به قیمت های باور نکردنی باید آن را تهیه کرد و باز مسئولان مدعی اند که احتکار مصرف کنندگان داخلی روغن را دری گرانبها کرده است.
متهم و متضرر اول و آخر این همه گرانی و نایابی که همیشه معلول سوء مدیریت هاست، آن مردمی هستند که این روزها چرخ زندگی شان مانند چرخ بسیاری دیگر از بخش های جامعه از چرخیدن ایستاده و همین می شود که خطر کرونایی شدن در صف های چند ساعته خرید شکر و رو غن و مرغ و گوشت دولتی را به جان می خرند تا شاید حداقل های مایحتاج زندگی خود و خانواده شان را یکی دو قران ارزان تر تامین کنند، حتی اگر شده به قیمت قرانی شدن با کرونا و له شدن زیر بار تحریم ها.