1403/09/02

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1403/09/02

-

یک کهکشان با دو قلب سیاهچاله‌ای

کد خبر : 4588
15:06
1402/08/07

سونیوز: این کهکشان عجیب و غریب دارای دو سیاهچاله بسیار پرجرم در قلبش است.

به گزارش سونیوز و به نقل از دیجیتال‌ترندز، با وجود میلیاردها یا حتی تریلیون‌ها کهکشان در جهان، کل کهکشان‌ها می‌توانند با یکدیگر برخورد کنند. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، یک کهکشان ممکن است نابود شود یا هر دو ممکن است با هم ادغام شده و یک کهکشان را تشکیل دهند. اما حتی در موارد ادغام کهکشان‌ها، اثرات برخورد اغلب برای میلیاردها سال پس از برخورد قابل مشاهده است.
 
تصویری که به تازگی توسط رصدخانه جمنای جنوبی گرفته شده است، نتیجه آشفته ادغام دو کهکشان مارپیچی یک میلیارد سال را نشان می‌دهد.
 
کهکشان حاصل از ادغام ان‌جی‌سی ۷۷۲۷ (NGC ۷۷۲۷) نام گرفته است و در فاصله ۹۰ میلیون سال نوری از ما قرار دارد. این تصویر حباب‌های ابری غبار و گاز را نشان می‌دهد که اکنون در اطراف هسته کهکشان می‌چرخند. بازوهای کشیده کهکشان‌های مارپیچی توسط نیروهای گرانشی این ادغام از هم جدا شده‌اند و شکلی بدون ساختار باقی مانده است که منجر به طبقه‌بندی این کهکشان‌ها در دسته‌ی «کهکشان‌های عجیب» شده است. به رغم ظاهر آشفته آن، بخش‌هایی از کهکشان تازه تشکیل شده مکان‌های ایده‌آلی برای شکل‌گیری ستارگان به‌ عنوان محفظه‌هایی از غبار و گاز هستند.
 
تقریبا در قلب هر کهکشانی یک سیاهچاله بسیار پرجرم وجود دارد، اما این کهکشان کمی متفاوت است. این کهکشان نه یک ابرسیاهچاله بلکه دو ابرسیاهچاله دارد که هر کدام از هر یک از کهکشان‌های اصلی قبل از ادغام آمده است.
 
یکی از این سیاهچاله‌ها ۱۵۴ میلیون برابر جرم خورشید است و دیگری فقط ۶.۳ میلیون برابر خورشید جرم دارد و این دو در فاصله ۱۶۰۰ سال نوری در هسته‌های کهکشانی خود قرار دارند.
 
لازم به ذکر است که این کهکشان برای همیشه در این حالت غیرعادی باقی نخواهد ماند. در نهایت، نیروهای گرانشی عظیم این دو سیاهچاله بزرگ، آنها را به هم نزدیک‌ و نزدیک‌تر می‌کند و دانشمندان تخمین می‌زنند که این دو سیاهچاله در حدود ۲۵۰ میلیون سال آینده با هم ادغام شوند. این رویداد باعث ارسال امواج عظیمی در فضا-زمان به نام امواج گرانشی می‌شود و یک ابرسیاهچاله حتی بزرگ‌تر ایجاد می‌شود.
 
انتهای پیام

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار