به گزارش آژانس خبری سونیوز، روابط عمومی نخستین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، فراخوان بخش فیلمنامهنویسی این رویداد که به دبیری کمال تبریزی و ریاست مهدی حیدری آبان ۱۴۰۲ توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر در تبریز برگزار خواهد شد، منتشر شد.
متن فراخوان به شرح زیر می باشد:
مقدمه:
سینما آینه ی تمام نمای فرهنگ و تمدن ملت ها است. سرزمین ایران با دارا بودن گنجینه عظیمی از فرهنگ ها و سنت ها بستر مناسبی برای به تصویر کشیدن غنای تاریخ بشر می باشد. نگارش در باره آیین، فرهنگ و خرده فرهنگ های سرزمینی، زبان، گویش، لهجه، ادبیات فولکلور و ... یک هنر غنی و قابل استناد برای آیندگان می باشد. موسسه فرهنگی هنری فصل هنر با توجه به اهمیت فیلمنامه و ارج نهادن به جایگاه آن در روند تولید آثار سینمایی و کوتاه، همزمان با نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی با شعار « اقوام، ریشه ایران زمین »، بخش رقابتی فیلم نامه نویسی اقوام ایرانی را نیز برگزار می نماید.
*شرایط شرکت در بخش رقابتی فیلم نامه نویسی:
1- اثر ارسالی، نباید فیلمنامه یک اثر تولیدی در قالب های فیلم کوتاه، داستانی، تله فیلم، نیمه بلند، بلند و یا سینمایی باشد .
2- فیلمنامه باید با رعایت اصول حروف نگاری با فونتB Nazanin ، سایز14، فاصله خطوط 5/ 1و برای فیلمنامههای کوتاه حداکثر در 40 صفحه و برای فیلمنامه های بلند حداکثر تا 120 صفحه و فقط به صورت فایلpdf بهآدرس سایت جشنواره www.aghvamfilm.com ارسال گردد. فیلمنامه هایی که فاقد مشخصات مذکور باشند حذف و توسط دبیرخانه از جشنواره خارج خواهند شد.
3- درفرم ثبت اثر، نام و نام خانوادگی صاحب اثر، نام فیلمنامه و در بخش اقتباسی باید مشخصات کامل منبع اقتباس(شامل عنوان، نویسنده، ناشر، سال انتشار) نیز درج شود.
4- فیلمنامه ها حتما بایستی با موضوع اقوام ایرانی و در قالب گسترهی زیست بوم، آیینه ای فرهنگی و مذهبی، سبک زندگی، آداب و رسوم و سنن اقوام ایرانی، تاریخ اقوام، میراث فرهنگی ملموس و ناملموس و ظرفیت های گردشگری باشد.
5- متن فیلمنامه بایستی به زبان فارسی نگارش گردد و در صورتی که دیالوگ های آن به زبان یا گویش های محلی و بومی باشد، باید ترجمه دقیق و صحیح آن عینا در زیر دیالوگ ها درج گردد.
6- نگارش و درج خلاصه یک صفحه ای فیلمنامه در وب سایت جشنواره الزامی است.
7- فیلمنامه های اقتباسی علاوه بر خلاصه یک صفحه ای فیلم نامه بایستی خلاصه یک صفحه ای از داستان منبع اقتباس نیز داشته باشند.
8- هر شرکت کننده حداکثر 5 اثر در هر دو بخش فیلمنامه اقتباسی و اصلی میتواند جهت شرکت در جشنواره ارسال نماید.
9- مسئولیت حقوقی آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره از لحاظ مالکیت و محتوا بر عهده شرکت کننده می باشد.
10- دبیرخانه جشنواره از بین فیلمنامه های ارسالی، 3 فیلم نامه را انتخاب و داوری خواهد نمود.
11- تکمیل فرم تقاضای شرکت در جشنواره به معنای پذیرش کلیه مقررات اعلام شده است .
*جوایز جشنواره:
- جایزه فیلمنامه برتر : 50 میلیون تومان
- جایزه فیلمنامه دوم : 30 میلیون تومان
- جایزه فیلمنامه سوم : 20 میلیون تومان
* تقویم جشنواره:
1- مهلت ارسال آثار: تا15 مهرماه 1402
* محل برگزاری جشنواره:
دبیرخانه و محل برگزاری جشنواره کلانشهر تبریز می باشد.