1403/09/01

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1403/09/01

-

روز جهانی بازی

کد خبر : 3329
02:30
1401/09/29

سونیوز: شاید بتوان گفت بازی کردن یکی از مهم‌ترین جنبه‌های زندگی همه‌ی ماست. در کودکی به کمک بازی آموختیم و رشد کردیم و در بزرگسالی هم با بازی کردن از فشار و مشکلات زندگی چند ساعتی دور ماندیم. به بهانه‌ی روز جهانی بازی در 29 آذر، قصد داریم کمی در مورد تاثیرات و نقش آن در زندگی با هم گپ و گفتی داشته باشیم. با ما همراه باشید.

به گزار سونیوز، بازی کردن فعالیتی است که برای تفریح و سرگرمی انجام می‌دهیم. معمولا بازی کردن جنبه‌ی مثبت دارد و در جهت رشد و برقراری ارتباط اجتماعی بسیار موثر است. وقتی به تاریخ نگاه می‌کنیم، در میابیم که از همان ابتدای خلقت بشریت، بازی همراه با زندگی انسان بوده است. جالب است بدانید که تاریخ نویسان بارها پیرامون لوازم بازی که از استخوان حیوانات برای سرگرمی کودکان ساخته می‌شد، یاد کرده‌اند.

تاریخچه روز جهانی بازی
20 دسامبر از سال 1975 در تقویم جهانی به عنوان روز بازی ثبت شد. در این روز معمولاً در کشورهای مختلف ورکشاپ‌هایی برگزار می‌شود که در آن به اهمیت و نقش بازی در زندگی می‌پردازند و همچنین مکان‌های تفریحی هم آفرهایی را در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهند.

اهمیت بازی برای کودکان
بازی کردن در سنین کودکی نه تنها یک سرگرمی محسوب می‌شود بلکه برای رشد و آموزش کودکان فوایدی دارد که به طور مختصر به آن ها می‌پردازیم:

بدن سالم
بازی کردن باعث تحرک در کودکان شده و همین امر موجب داشتن بدن سالم می‌شود. در نتیجه کودک میزان تحرک لازم در روز را دارد و از چاقی بیش از حد نیز جلوگیری می‌گردد.

سلامت مغز و ذهن
ذهن و مغز انسان از همان کودکی شروع به شکل گیری می‌کند. هر چه بازی فکری و درگیری مثبت ذهنی در این سنین بیشتر باشد. در نتیجه مغز بیشتر آماده یادگیری مطالب آموزشی می‌شود.

تقویت هوش هیجانی
بازی کردن موجب تقویت هوش هیجانی در کودکان می‌شود، درواقع کودکان هنگام بازی کردن، ناخداگاه یاد می‌گیرند که چگونه هیجانات مثبت و منفی خود را کنترل کنند. و همچنین طعم شکست و پیروزی را در همان سالهای ابتدایی زندگی خود می‌چشند و یاد می‌گیرند که هر دو نتیجه موقتی هستند.

ایجاد روابط اجتماعی
کودکان هنگامی که با یکدیگر بازی می‌کنند، روابط اجتماعی با هم دیگر را آموزش می‌بینند. برای مثال یاد می‌گیرند که در بازی باید با هم مهربان باشند و به هم صدمه وارد نکنند. همچنین هنگامی که با والدین خود بازی می‌کنند، آموزش می‌بینند که باید رفتاری توام با احترام و آرامش با بزرگتر خود داشته باشند. در نتیجه روابط اجتماعی در کودک نقش می‌بندد و کودک تمام سعی خود را می‌کند تا در این حوزه سربلند باشند.

آموزش حل مسئله
هنگامی که کودک درگیر بازی مخصوصا بازی فکری می‌شود، مجبور به حل مسئله برای رسیدن به نتیجه‌ی بازی می‌گردد. این کار نه تنها ذهن و مغز کودک را رشد می‌دهد، بلکه باعث می‌شود که کودک آموزش لازم را ببیند تا در امور زندگی نیز مسائل و مشکلات را حل نماید.

کاهش استرس
در صورتی که کودک بیش فعال باشد و یا استرس داشته باشد، بهترین درمان و راه حل برای او بازی و سرگرمی است. با بازی‌ها می‌توان میزان انرژی را به حالت تعادل بازگرداند و همین طور میزان استرس را تا حدی کاهش داد.

اهمیت بازی برای بزرگسالان
بیشتر ما در زمان مابین کودکی و بزرگسالی، بازی کردن رو کنار می‌گذاریم. فعالیت با کامپیوتر و یا دیدن تلویزیون باعث می‌شود که ما در سنین بزرگسالی سرگرم شویم. اما این سرگرمی خیلی مفید نیست. درست است که ما با دیدن تلویزیون سطح علمی خود را تا حدودی بالا می‌بریم اما به همان میزان سطح تحرک هم پایین می‌آید در نتیجه بدن سالمی نخواهیم داشت؛ مگر آنکه برنامه‌ای برای ورزش نیز داشته باشیم.

در زندگی امروز، با وجود تمامی مشکلات زندگی و شغلی که همه درگیر آن هستیم. بسیار به جاست که برای آنکه کمی از این دغدغه‌های روزمره دور شویم، به بازی کردن پناه ببریم. در ادامه به برخی از فواید بازی در سنین بزرگسالی می‌پردازیم.

بهبود عملکرد مغز
همان طور که می‌دانید این روزها سن مبتلا شدن به آلزایمر بسیار کاهش پیدا کرده است. در نتیجه بزرگسالان باید همواره تلاش خود را داشته باشند تا از ابتلا به آن جلوگیری کنند. بازهای فکری مانند سودوکو، پازل یا شطرنج باعث می‌شود که مغز درگیر شود و عملکرد آن بهبود یابد.

کنترل استرس
دغدغه‌های زیاد زندگی باعث شده است که همه‌ی ما به نوعی استرس را تجربه کنیم. بازی کردن به ما کمک می‌کند تا نه تنها به استرس غلبه کنیم؛ بلکه برای دقایقی هم که شده از دغدغه‌ها و دنیای پر از مشکل رهایی یابیم.

بازیابی انرژی و شادابی
با بازی کردن انرژی و شادابی روزهای کودکی برای بزرگسالان باز خواهد گشت. در نتیجه سطح هوش هیجانی بالا می‌رود و فرد بزرگسال شاد و سرزنده خواهد شد. طبق تحقیقات افرادی که در خانه کودکی دارند و با او همبازی می‌شوند، شاداب‌تر از کسانی هستند که فقط با افراد بزرگسال در رابطه هستند.

بهبود زخم‌های احساسی
شما اگر در سنین میانسالی یا حتی سالمندی هم شروع به بازی کردن کنید، هیجان کودکی در شما زنده خواهد شد. در نتیجه بازی کردن بهترین درمان برای زخم‌های احساسی است که یک بزرگسال در سنین مختلف تجربه می‌کند.

در روز جهانی بازی چه اقداماتی انجام دهیم
سعی کنید که همیشه در زندگی خود زمانی را به بازی کردن اختصاص دهید. اما در روز جهانی بازی برنامه‌ی ویژه‌ای داشته باشید. خودتان را به یک شهربازی دعوت کنید و یا دوست یا همکارتان بخواهید که در خانه یا محیط کار با هم بازی شطرنجی انجام دهید. می‌توانید پازل 1000 تکیه‌ای تهیه کنید با کمک والدین و یا همسر خود آن را تکمیل کنید.

تبلیغات در روز جهانی بازی
در روز جهانی بازی کافیست صاحبان شهربازی‌ها، فرهنگسرای داخل پارک‌ها و همچنین مراکز فروش وسایل بازی، باید از طریق ارسال پیامک انبوه این روز را اطلاع رسانی کنند. در ضمن به منظور گرامیداشت این روز می‌توانند بلیط‌های بازی نیم بها در اختیار مشتریان خود قرار دهند و یا فروشگا‌های فروش لوازم بازی قادر خواهند بود به راحتی از طریق ارسال پیامک به مشتریان خود، آفرهای ویژه‌ای جهت فروش اسباب بازی در نظر بگیرند. همچنین اسکیپ روم‌ها و با اتاق فرارهایی که در سطح شهر مشغول به فعالیت هستند می‌توانند تخفیفاتی را در اختیار مشتریان قدیمی یا جدید خود قرار دهند.


سخن آخر
بازی کردن تنها راه حلی است که به ما کمک می‌کند برای چند ساعت هم که شده مشکلات و دغذغه‌هایمان را کنار بگذاریم. در هر سنی هستید سعی کنید که زمانی را در روز یا نهایتا در هفته به بازی کردن اختصاص دهید. در رزو جهانی بازی هم، به همراه دوستان و خانواده خود حتما برنامه ریزی ویژه‌ای داشته باشید. بی شک حق شماست که روز متفاوتی را تجربه کنید.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار