به گزارش آژانس خبری سونیوز، در این روز، مراسم و نشستهای گوناگونی در کشورهای مختلف برگزار میشود و جنبههای متنوع اینترنت مورد بحث و بررسی کارشناسان و علاقمندان قرار میگیرد. هدف از این روز، نشان دادن تاثیرگذاری فناوریهای جدید در بهبود سطح زندگی مردم جهان، و نیز فرصتی برای درک بیشتر این فناوریها و عملکرد آنها میباشد.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.
اولین بار در 29 اکتبر سال 2005 (7 آبان 1384) روز جهانی اینترنت به عنوان مهمترین اختراع در تاریخ بشر جشن گرفته شد و سال به سال بر شکوه این مراسم افزوده میشود. این مراسم یک وبسایت مخصوص به خود هم دارد که به آدرس www.theinternetday.com در دسترس عموم قرار دارد. هر چند اینترنت بدون یک میلیون اختراع مهمی که پیش از آن پدید آمده، شکل نمیگرفت ولی به سختی میتوان اختراع دیگری یافت که به اندازه اینترنت تا این حد بر انسانها اثرگذار بوده باشد. چرا که اینترنت بزرگترین سیستمی است که تابه حال به وسیله انسان طراحی شده است. امروزه به قدری زندگی اسنان ها با اینترنت گره خورده است که کمتر امکان دارد به لحظه ای به بدون آن فکر کنیم، تقریبا مانند اکسیژن که مرتب در حال استفاده از آن هستیم.
تاریخچه شکل گیری اینترنت در جهان
پیدایش اینترنت به دهه 1960 میلادی بر می گردد، دولت آمریکا در آن زمان طرحی به نام آرپا (ARPA)، مخفف آژانس تحقیق پروژههای پیشرفته داشت که در آن زمان برای عملکردهای دفاعی ایجاد کرده بود، این طرح را اجرا کرد.
طرح این بود که کامپیوترهای سازمانی بزرگ در هر منطقه، که هر کدام دارای اطلاعات بسیاری بودند، بتوانند در صورت لزوم به یکدیگر وصل شده و اطلاعات را به یکدیگر انتقال داده و یا در صورت به وجود آمدن بستر مناسب اطلاعات را در حالت اشتراک قرار دهند.
در همان دوران سیستم هایی ایجاد شده بود که امکان ارتباط میان کامپیوترهای یک سازمان را از راه شبکه ویژه همان سازمان ایجاد می کردند. به گونه ای که کامپیوترهای موجود در بخشها یا طبقات گوناگون به آسانی میتوانستند با یکدیگر تبادل اطلاعات نموده و امکان ارسال نامه میان قسمتهای گوناگون سازمان را ایجاد میکردند که اکنون به این سیستم ارسال نامه پست الکترونیک میگویند.
ولی برای اتصال و ارتباط دادن این شبکههای کوچک و پراکنده که هر کدام به شیوه و استانداردهای خودشان کار میکردند استاندارهای جدید و معینی که همان پروتکلها هستند به وسیله کارشناسان ایجاد گردید. سرانجام درسال 1961 میلادی تعداد 4 کامپیوتر در دو ایالت گوناگون با موفقیت ارتباط برقرار کردند و با اضافه شدن واژه نت به طرح اولیه، نام آرپانت (Arpanet) برای این کار شد.
روز 29 اکتبر 1969 نخستین انتقال اینترنتی انجام شد و نخستین ایمیل ارسال گردید؛ آن هم نصفه نیمه، چرا که دو حرف Lo از Login ارسال شده و کامپیوتر کِرَش کرد. در دهه 1970 میلادی پروتکلهای جدیدتری به وسیله رابرت کان (Robert E. Kahn) و وینت سرف (Vint Cerf) تعریف شد و بر روی خیلی از سیستم عامل آزمایش گردید. از جمله TCP که تا به امروز متداول است و نیز مشارکت کامپیوترهای میزبان (Host) بیشتر به آرپانت و حتی گسترده شدن آن به بعضی ناحیه ها بالاتر از مرزهای ایالات متحده، آرپانت شهرت بیشتری یافت و ایده اینترنت همراه با جزییات بیشتر درباره شبکههای کامپیوتری مطرح شد.
در طول سال های پایانی دهه 1970 شبکه های گوناگون تصمیم گرفتند به گونه شبکه ای با همدیگر رابطه برقرار کنند و آرپانت را به عنوان هسته اصلی انتخاب کردند. بعدها در سال 1993 میلادی نام اینترنت روی این شبکه بزرگ گذاشته شد. کلمه اینترنت هم در دسامبر سال 1974 شروع گردید و همه برای توصیف شبکه جهانی از این کلمه استفاده کردند. تا پایان سال 1979 میلادی، پانزده مکان گوناگون به آرپانت متصل شده بودند که علامت بسیار خوبی برای پیشرفت این تکنولوژی بود. در سال 1983 نخستین شبکه برپایه بسته پروتکل اینترنت (TCP/IP) با جایگزین شدن پروتکل های قدیمی NCP آرپا، آغاز به کار نمود. در سال 1991 اینترنت مجددا تغییر پیدا نمود. در آن سال یک برنامه نویس سوئدی به نام تیم برنرز لی، وب جهانگستر (www) را در سال 1989 اختراع کرد و سرن – سازمان اروپایی پژوهش درمورد ذرات این پروژه را به آگاهی همه رساند.
اینترنتی که فقط فایلها را از یک مکان به مکان دیگر جابهجا نمیکرد، بلکه تمام محلی از اطلاعات است که هر کسی که از اینترنت استفاده میکند، می تواند به آن دسترسی داشته باشد. اینترنتی که ما اکنون از آن استفاده می کنیم را برنرز لی بهوجود آورده است. از آن زمان تا به حال اینترنت از خیلی جهات تغییر پیدا کرده است. اینترنت اینک دارای قراردادهای مختلفی درباره پروتکلهای ارتباطی و شامل اطلاعات فنی آنها است که توسط آنها نوع تبادل اطلاعات در سطح شبکه اینترنت مشخص می شود. جالب است بدانید که حروف L و O نخستین حروفی بودند که از روش اینترنت، میان دو کامپیوتر انتقال پیدا کرد.
کلمه اینترنت Internet در واقع از دو کلمه بین المللی International و شبکه Network گرفته شده است و به معنی یک شبکه جهانی شناخته می شود و در اصطلاح به آن نت Net نیز می گویند و مهمترین خدمات این شبکه ، سرویس وب است که مخفف World Wide Web می باشد.
در حقیقت امروزه اینترنت به قسمت مهمی از زندگی، کار، تفریح، سرگرمی و روابط ما تبدیل شده است و به هیچ عنوان نمیتوان تاثیرات این پدیده شگفتانگیز را ندیده گرفت یا آن را انکار کرد. بیشتر ما از روش انواع مودم و شبکه های ارتباطی گوناگون به این دنیای بزرگ نزدیک شدهایم و شاید زندگی بدون اینترنت برای خیلی از ما سخت باشد چرا که خیلی از کسب و کارهای بزرگ این روزها بر پایه اینترنت و فضای مجازی شکل گرفته است و اشتباه در اینترنت میتواند خیلی از فعالیت تجاری و اقتصادی و … را دچار اختلال کند. به همین دلیل از 14 سال پیش، روز 29 اکتبر در تقویم جهانی به عنوان روز جهانی اینترنت ثبت شده است.
از 29 اکتبر 2005، سالگرد اولین انتقال اینترنتی، روز اینترنت نام گذاری شده است. در حقیقت این روز فرصتی است برای جشن گرفتن برای کسانی که در ساختن اینترنت سهیم بوده اند و کلا راه زندگی ما را برای همیشه عوض کرده اند. در این روز، مراسم و نشستهای گوناگونی در کشورهای گوناگون اجرا میشود و جنبههای مختلق اینترنت مورد بحث و بررسی کارشناسان و علاقمندان قرار میگیرد. هدف از این روز، نشان دادن اثرگذاری فناوریهای جدید در بهتر شدن سطح زندگی مردم جهان، و هم فرصتی برای درک بیشتر این فناوریها و کارکرد آنها میباشد.
حقایقی جالب در باره اینترنت
آمار رشد اینترنت واقعاً حیرتآور است. به عنوان مثال، روزانه حدود 281 میلیارد ایمیل رد و بدل میشود و طبق برآورد محققان، این رقم تا سال 2022 به 333 میلیارد ایمیل خواهد رسید. رای تاملینسون (Ray Tomlinson) برنامهنویس آمریکایی، اولین ایمیل را در سال 1971 یعنی 47 سال پیش ارسال کرد. وی برای نخستین بار کاراکتر ات ساین (@) را به عنوان جداکننده نام کاربر ایمیلی از نام دستگاه کاربر در آدرسهای الکترونیکی معرفی کرد، هر چند او بعدها در مصاحبهای گفت که به یاد ندارد متن پیغام ارسال شده در ایمیل چه بوده است. بنا به گفته وبسایت نتکرافت، تا ژانویه 2018 (دی 1396) بالغ بر 1.8 میلیارد وبسایت در جهان وجود دارد که البته بخش عمده آنها هیچ بازدیدکنندهای ندارد.
پربازدیدترین وبسایتهای جهان به ترتیب عبارتند از گوگل، یوتیوب، فیسبوک، بایدو و ویکیپدیا. لازم به ذکر است که اینترنت برای سرپا ماندن به حجم زیادی انرژی معادل 50 میلیون اسب بخار الکتریسیته نیاز دارد.
جالب است بدایند، با این که جمعیت جهان حدود 7.6 میلیارد نفر است ولی 15 میلیارد دستگاه الکترونیکی متصل به اینترنت وجود دارد، یعنی حدود دو برابر افراد بشر. پیشبینی میشود این رقم در سال 2020 به 40 میلیارد دستگاه برسد. در باره حجم داده های تبادل شده جالب است بدایند، حجم دادههای اینترنت چیزی معادل 5 میلیون ترابایت است و هر ترابایت برابر با 1024 گیگابایت در نظر گرفته میشود.
وبکم که این روزها جز تجهیزات نوستالژیک مورد استفاده در اینترنت به شمار می رود داستان جالب خود را دارد. اولین وبکم در سال 1993 در دانشگاه کمبریج مورد استفاده قرار گرفت، یعنی در زمانی که هنوز گوشیهای هوشمند وجود نداشت و فیسبوک و اسکایپ نیز متولد نشده بود. این وبکم نه برای ارتباطات انسانی یا گفتگوی ویدیویی، بلکه برای فهمیدن وضعیت یک قوری قهوه مورد استفاده قرار میگرفت!
بر طبق آمار، انسانها 10 درصد زندگی خود را در شبکههای اجتماعی صرف میکنند. در بارگذاری تصاویر ویدیویی نیز بهتر است بدانید که در هر یک دقیقه 72 ساعت ویدیو در یوتیوب آپلود میشود. البته اکثر فیلمهای یوتیوب مورد توجه قرار نمیگیرند و این کاملاً طبیعی است ولی برخی از این فیلمها به طرز عجیبی به صورت ویروسی منتشر میشوند و گاهی تعداد بازدیدکنندههای آنها سر به چند صد میلیون نفر میزند.
سیر تکلملی اینترنت :
در سال 1982 فقط 50 صفحه در اینترنت وجود داشت.
در سال 1990 مایکروسافت ویندوز 3 یعنی نخسین سیستم عامل جهانی خود را معرفی کرد.
در سال 1994 یاهو وبسایت خود را به راه انداخت.
در سال 1995 وبسایت گوگل راهاندازی شد و در سال 2005 وبسایت یوتیوب متولد شد.
در سال 2008 تعداد کاربران فعال ماهانه فیسبوک به 100 میلیون نفر رسید.
در سال 2015 سود گوگل به 75 میلیارد دلار بالغ شد.