به گزارش آژانس خبری سونیوز، روز جهانی کودک در سراسر جهان انگیزهای برای توجه به حقوق کودکان است. کشورهای جهان بنا بر سنت و فرهنگ خود، این روز را به گونههای مختلف برگزار میکنند. این روز در ایران ۱۶ مهر جشن گرفته میشود.
روز و هفته ملی کودک از مهمترین مناسبتهایی است که همه ساله در کشورهای مختلف برگزار میشود. هفته ملی کودک به عنوان فرصت و نقطه عطفی برای توجه به نیازها و خواستههای کودکان و با هدف بهبود شرایط آنان برگزار میشود. در این هفته اقداماتی از سوی دولت، سازمانها و نهادهای مرتبط انجام میشود تا مسائل مربوط به کودکان مورد توجه قرار گیرد. برنامههایی نظیر نشستها، کنفرانسها، نمایشگاهها و فعالیتهای آموزشی برگزار میشود تا آگاهی افزایی درباره حقوق کودکان به وجود آید و توجه بیشتری به مسائل آنان معطوف و راهکارهایی برای حفاظت از حقوق آنان ارائه شود. بنابراین هفته ملی کودک فرصتی است تا جامعه به وجود و نیازهای کودکان توجه بیشتری داشته باشد و برنامههایی برای مراقبت و حمایت از آنان انجام دهد.
روز کودک از کجا آمد؟
از سال ۱۹۲۵ نمایندگان کشورهای مختلف در ژنو (سوئیس) برای تشکیل اولین کنفرانس جهانی برای رفاه کودکان گردهم آمدند. پس از این کنفرانس برخی از دولتها در سراسر جهان روزی را به عنوان روز کودک برای برجسته کردن مسائل کودکان تعیین کردند. هر کشوری انتخاب تاریخ این روز را براساس فرهنگ خودش انجام داده است و ما در طول هر سال شاهد روزهای ملی کودک در کشورهای مختلف هستیم. روز جهانی کودک ۲۰ نوامبر است اما هر کشوری یک روز خاص را به عنوان روز کودک نامگذاری کرده و جشن میگیرد. این روز در ایران همه ساله در روز ۱۶ مهرماه برگزار میشود و برای این مناسبت یک هفته را به عنوان هفته ملی به کودکان اختصاص دادهاند.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.
تاریخچه روز کودک در ایران
در سال ۱۳۷۲ جلسهای با حضور نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و برخی دیگر از نهادها در ایران تشکیل شد که در نهایت ابتدا منجر به انتخاب روز ۹ اکتبر به عنوان روز ملی کودک میشود و در ادامه این تاریخ، به ۸ اکتبر برابر با ۱۶ مهرماه تغییر میکند.
تصمیم این گروه به دفتر یونیسف در ایران اطلاع و به عنوان روز جهانی کودک در ایران به رسمیت شناخته میشود. در ادامه نیز شورای فرهنگ عمومی این روز را تصویب میکند که به تقویم رسمی کشور اضافه میشود. مصوبهی شورای فرهنگی عمومی نیز در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۷۶ و در جلسهی ۴۰۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب این شورا رسید و بعد از برگزاری جلسههایی، مسؤولیت دبیرخانه این ستاد از سال ۱۳۹۳ به عهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سپرده میشود.
برنامه های هفته ملی کودک:
روزشماری که برای این هفته در نظر گرفته شده بهصورت کلی در حوزه خانواده، محیطزیست، رشد و شکوفایی، عدالت، حقوق کودکان، هویت و رفاه هستند که هر روز متناسب با آن یک شعار را دربرگرفته است.
۱۴ مهر: برای خانواده کودکان، برای آیندهای امنتر و آرامتر
۱۵ مهر: برای محیطزیست کودکان، برای آیندهای پاکتر و سالمتر
۱۶ مهر: برای رشد و شکوفایی کودکان، برای آیندهای پیشرفتهتر
۱۷ مهر: برای شنیدهشدن کودکان، برای آیندهای مسئولانهتر
۱۸ مهر: برای برابری کودکان، برای آیندهای عادلانهتر
۱۹ مهر: برای هویت کودکان، برای آیندهای روشنتر
۲۰ مهر: برای رفاه کودکان، برای آیندهای باکیفیت و آسایش بالاتر