1404/01/31

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1404/01/31

2025/04/20
١٤٤٦ / شوال / ٢٢
-
|

آغاز دومین جشنواره ملی عودنوازی در قشم

کد خبر : 10324
19:19
1404/01/25

سونیوز: دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم عصر دوشنبه (۲۵ فروردین) با حضور بهترین هنرمندان راه‌یافته به بخش رقابتی این جشنواره در هتل سورینت بزرگ‌ترین جزیره ایرانی خلیج‌فارس آغاز به‌کار و به مدت سه روز ادامه دارد.

به گزارش آژانس خبری سونیوز، اجراهای تک‌نوازی آیین افتتاحیه این جشنواره به ترتیب از ساعت ۱۷ تا ۱۷:۲۵ از سوی محمدسام کیانی و دلارام فراهانی، از ساعت ۱۷:۵۵ تا ۱۸:۲۰ توسط رضا احمدی و سوگل ذرخش و از ساعت ۱۸:۵۰ تا ۱۹:۱۵ از سوی بردیا فریادرس و مهدی حسین‌زاده انجام خواهد شد.

همچنین گروه‌های اقبال منصور، درپور و سیاوش ولی‌پور از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۰۰ امشب در هتل سورینت این جزیره در دومین جشنواره ملی عودنوازی به اجرای گروه‌نوازی عود می‌پردازند.

عود یک ساز زهی زخمه‌ای با قدمت دیرین در ایران و خاورمیانه و یکی از مهم‌ترین سازهای بم مضرابی ایرانی است که هم در گروه‌نوازی‌های موسیقی کلاسیک ایرانی و هم در تک‌نوازی‌ بسیار کارآمد است. این ساز مانند بسیاری از دیگر سازهای زخمه‌ای، روی پای نوازنده قرار می‌گیرد و نوازنده با یک دست به انگشت‌گذاری روی وترها و با دست دیگر با مضراب به ساز نواختن می‌پردازد. بیشتر انواع این ساز دارای ده زه است که به‌صورت جفت بسته می‌شوند.

حضور ساز عود از روزگاران باستان تا دوران معاصر در نقش‌برجسته‌ها، دیوان شاعران و نگاره‌ها برای یادآوری همگرایی و وفاق میان اقوام و ملیت‌هایی است که بیش از ۲ هزار سال در کنار یکدیگر می‌زیستند.

کاسه صدای این ساز، گلابی‌شکل، تا حدودی بزرگ و دسته آن کوتاه است (در مناطق مختلف با ابعادی متفاوت) به‌طوری‌که وترها بیشتر روی کاسه طنینی امتداد دارند.

توانایی‌های ساز عود شامل حجم صوتی قابل‌ توجه به‌ویژه در محدوده صدای بم، اجرای نت‌های همزمان، استفاده از امکان رنگ‌آمیزی صوتی گوناگون و اجرای تکنیک‌های مختلف است. همچنین در ایران، قابلیت اجرای ردیف موسیقی دستگاهی را نیز دارد.

این ساز به ویژه در مناطق جنوب ایران در طیف گستردهای از رویدادها و آیین‌ها از جمله عروسی‌ها، رویدادهای فرهنگی، جشن‌ها، جشنواره‌ها، گردهمایی‌های خانوادگی و نظایر ان مورد استفاده قرار می‌گیرد و در استان‌های هرمزگان، بوشهر و خوزستان یکی از عناصر هویتی محسوب می‌شود که در ایجاد همدلی بین ساحل نشینان خلیج فارس، بختیاری‌ها و عرب‌های ایرانی نقش مهمی ایفا می‌کند.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
     
      ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.


این عنصر توسط همه جوامع با هر پیشینه و طبقه اجتماعی صرف نظر از سن، جنسیت، اعتقاد مذهبی یا منشا قومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دومین جشنواره ملی عودنوازی قشم ۲۵ تا ۲۸ فروردین ماه به همت سازمان منطقه آزاد قشم و با همکاری موسسه شهر کتاب در جزیره قشم در حال برگزاری است.

فراخوان این جشنواره در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی ۱۷ بهمن ماه سال گذشته با هدف ترویج و ارتقای سطح هنر عودنوازی، ارتقای سطح فرهنگی و هنری جزیره‌ قشم، معرفی و آشنایی هر چه بیشتر عموم مردم با ظرفیت‌های این جزیره جهانی و ایجاد فضایی برای تبادل تجربه‌ها و اندیشه‌ها میان هنرمندان منتشر شد.

امسال ۱۴۳ اثر از نوازندگان سراسر کشور در بخش‌های رقابتی و غیررقابتی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و آثار توسط هیات داوران، ۹ داور ایرانی؛ محمدرضا ابراهیمی، نگار بوبان، حسین بهروزی‌نیا، احمد بیت‌سیاح، حمید حاصلی، محمدرضا درویشی، شهرام غلامی، محمدرضا فیاض و مرتضی کریمی و سه داور بین‌المللی؛ محمت بیتماز از ترکیه، طارق جندی از اردن و نصیر شَمه از عراق مورد بررسی قرار گرفت که برگزیدگان در آیین اختتامیه معرفی و تجلیل می‌شوند.

۱۰۶ اثر به بخش رقابتی ارسال شد که در رده‌های سنی «الف» (زیر ۱۴ سال)؛ میثم البوعلی عباسی از بندر امام خمینی، رونیکا توکلی‌فرد، شهراد شیخی، رادمان مسافری از تهران، ایرانا کاکاوند از قزوین، «ب» ( ۱۵ تا ۱۸ سال)؛ آوا پریشانی، مهدی حسین‌زاده، ثمین محمدی، امیرکوهیار میرزایی از تهران، بردیا فریادرس از زنجان، محمدسام کیانی از همدان، رحمان مومنی از اصفهان، «ج» (۱۹ تا ۲۵ سال)؛ رضا احمدی، محمدعلی سبزواری، دلارام فراهانی از تهران، سوگل ذرخش از اصفهان، مجاهد عبداللهی از بندرعباس و امیررضا محمدی از جویبار به بخش اجرای صحنه‌ای راه یافتند.

همچنین ۳۷ گروه آثاری را به بخش غیررقابتی دومین جشنواره عودنوازی قشم ارسال کردند که از این تعداد، با نظر هیات داوران هشت گروه؛ «نارنج» به سرپرستی مهدی قاسمی از شیراز، «کارما» به سرپرستی شهاب عامری از بندرعباس، «نهیب» به سرپرستی ارسلان جعفری از اصفهان، هستی صادقیان، فاطمه عبدی‌پور رودسری، «دوران» به سرپرستی فرهاد صفار، سیاوش ولی‌پور از تهران و اقبال منصور از گنبدکاووس برای اجرای صحنه‌ای انتخاب شدند.

محمد فیروزی، مجید ناظم‌پور، سحر فروزان، نجمه صغیر، علی ابوالقاسمی کشکویی، محسن فتاحی، کیوان فرزین و محمد پیری اعضای شورای سیاست‌گذاری، محمد فیروزی دبیر و محسن فتاحی دبیری اجرایی دومین جشنواره ملی عودنوازی هستند.

جزیره قشم با وسعت یک‌ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌ های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌ های خلیج فارس گسترده شده است.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار