1404/01/19

سـونیـوز

آژانس خبری تحلیلی سونیوز

سونیوز، رسانه ای به زلالی سو

1404/01/19

2025/04/08
١٤٤٦ / شوال / ١٠
-
|

افزایش ابتلا به سرطان با دیابت نوع ۲

کد خبر : 10192
19:47
1404/01/04

سونیوز: یافته‌های پژوهشگران نشان می‌دهد افرادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا می‌شوند با افزایش خطر ابتلا به برخی از سرطان‌های کُشنده، از جمله تومورهای کبد و پانکراس (لوزالمعده)، مواجه هستند؛ این افزایش بیشتر در زنان مشاهده شده است.

به گزارش آژانس خبری سونیوز، وبگاه گاردین در گزارشی آورده است: به طور کلی، خطر ابتلای مردان به سرطان کبد و پانکراس در مقایسه با زنان بیشتر است. پژوهشگران با تجزیه‌وتحلیل سوابق سلامت ۹۵ هزار نفر پی بردند که خطر ابتلای زنانی که به‌تازگی به دیابت نوع ۲ مبتلا شده‌اند، به سرطان لوزالمعده تقریباً دو برابر بیشتر و احتمال ابتلای آنان به سرطان کبد تقریباً پنج برابر بیشتر از سایرین است.

احتمال ابتلای مردان به این سرطان‌ها نیز افزایش یافته است؛ به طوری که در مردان شروع دیابت نوع ۲، با افزایش ۷۴ درصدی ابتلا به سرطان پانکراس و تقریباً چهار برابر شدن خطر ابتلا به سرطان کبد طی پنج سال بعد از آن مرتبط است.

مدت کوتاهی پس از اینکه دیابت افراد تشخیص داده شد، شناسایی افراد مبتلا به سرطان نیز افزایش یافت؛ به گفته پژوهشگران این موضوع صرفاً به این دلیل است که هنگامی که ابتلای بیماران به دیابت، تشخیص داده می‌شود، آن‌ها آزمایش‌های پزشکی بیشتری انجام می‌دهند.

اووِن تیپینگ (Owen Tipping)، دانشجوی پزشکی که با اندرو رِنهان (Andrew Renehan)، استاد مطالعات سرطان و جراحی در دانشگاه منچستر انگلیس این پژوهش را انجام دادند، گفت: دیابت و چاقی با انواع مشابه سرطان مرتبط هستند. هدف پژوهش ما شناسایی تأثیر دیابت بر سرطان بود.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
 
          ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.


پژوهش‌های قبلی، چاقی را با ۱۳ نوع سرطان مرتبط دانسته‌اند که بسیاری از آن‌ها در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ شایع‌تر است؛ اما پژوهشگران قصد داشتند بفهمند دیابت به تنهایی خطر ابتلا به برخی یا همه سرطان‌ها را افزایش می‌دهد یا خیر.

مشخص نیست دیابت چگونه به سرطان منجر می‌شود؛ اما دانشمندان احتمال می‌دهند میزان زیاد انسولین، گلوکز زیاد خون و التهاب مزمن در این موضوع دخیل باشند. تفاوت جنسیتی در ابتلا به این بیماری ممکن است ناشی از میزان هورمون‌ها، میزان حساسیت بدن به اثرات انسولین یا تفاوت در چربی بدن باشد.

به گفته پژوهشگران اضافه وزن و چاقی باعث ابتلا به حداقل ۱۳ نوع مختلف سرطان می‌شود. حفظ وزن در محدوده سالم و پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به سرطان است. اقدامات دیگر نیز عبارت‌اند از سیگار نکشیدن و قطع مصرف الکل.

برچسب های خبر (تگ)

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

پژوهشیار