1404/09/14
سـونیـوز
آژانس خبری تحلیلی سونیوز
سونیوز، رسانه ای به زلالی سو
1404/09/14
-
پخش زنده سونیوز
|
|
دسته بندی اخبار
سرخط خبرها
سیاست
اقتصاد
جامعه
فرهنگ و هنر
بهداشت و دانش
ورزش
گردشگری و محیط زیست
مولتی مدیا
نمایش کل اخبار
عکس
ویدیو
پادکست
پخش زنده سونیوز
ارتباط با سونیوز
افسردگی اشتها را باز میکند
کد خبر :
9813
چاپ خبر
13:20
1403/11/24
سونیوز: یافتههای یک پژوهش جدید نشان میدهد افسردگی بر ولع غذایی تأثیر میگذارد و باعث میشود افراد تمایل شدیدی به مصرف کربوهیدراتها (بیش از چربیها و پروتئینها) داشته باشند. این ولع غذایی ارتباطی با گرسنگی ندارد؛ بلکه با شدت علائم افسردگی مرتبط است. فهم این ارتباط ممکن است راه را برای راهبردهای درمانی مبتنیبر رژیم غذایی هموار کند.
به گزارش
آژانس خبری سونیوز
، وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: نزدیک به ۲۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند. تأثیر افسردگی بر افراد، گوناگون است. برخی از افراد مبتلا به افسردگی تمایل دارند خانه و زندگی خود را رها کنند، در حالی که عدهای دیگر موفق میشوند جنبههای زندگی روزمره خود را حفظ کنند. این تفاوتها درباره اشتها نیز وجود دارد؛ زیرا افسردگی بر عادات غذایی نیز تأثیر میگذارد.
بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی، از دستدادن اشتها را تجربه میکنند، در حالی که برخی دیگر بیشتر غذا میخورند و اغلب به خوردن شیرینی ولع پیدا میکنند؛ همه اینها ممکن است به تغییرات چشمگیری در وزن بدن منجر شود.
پژوهشگران بیمارستان دانشگاه بُن (UKB)، دانشگاه بن و بیمارستان دانشگاه توبینگن در آلمان دریافتهاند افراد مبتلا به افسردگی معمولاً کاهش اشتها را تجربه میکنند؛ اما غذاهای پرکربوهیدرات را ترجیح میدهند.
پروفسور نیلز کرومر (Nils Kroemer)، سرپرست گروه پژوهشی، توضیح داد: بسیاری از افراد مبتلا به افسردگی از بیاشتهایی رنج میبرند. برخی دیگر، در طول یک دوره افسردگی اشتهای بیشتری دارند و حتی ولع به خوردن غذا بهویژه شیرینیجات پیدا میکنند؛ این تغییرات میتواند به تغییر وزن بدن منجر شود.
ولع به خوردن کربوهیدرات
این پژوهش، اولین کار پژوهشی است که نشان میدهد افسردگی با تغییرات ویژه ترجیحات غذایی افراد مرتبط است و از ترکیبات تغذیهای غذاهای مختلف تأثیر میپذیرد. عوامل اصلی در شکلدهی به این ترجیحات، درشتمغذیها، یعنی کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها، هستند که اساس رژیم غذایی ما را تشکیل میدهند. در میان آنها، کربوهیدراتها منبع انرژی اولیه برای سلولهای انسان هستند.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر
، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید
.
ارتباط میان انتخاب غذا و شدت افسردگی
افراد مبتلا به افسردگی در مقایسه با افراد سالم، ولع کمتری به خوردن غذاهای پرچرب و پُر پروتئین دارند؛ در عوض، غذاهای پُر کربوهیدرات مانند شیرینیها را ترجیح میدهند.
یافتههای این پژوهش نشان داد افزایش مصرف کربوهیدراتها توسط افراد مبتلا به افسردگی به افزایش تمایل آنها به مصرف غذاهای پر چرب و پر پروتئین منجر شد؛ به بیان دیگر، بیماران مبتلا به افسردگی ولع بیشتری به مصرف خوراکیهایی دارند که ترکیبی از چربی و کربوهیدراتها هستند مانند شکلات شیری. مصرف این خوراکیهای پرانرژی نیز معمولاً مشخصه یک رژیم غذایی ناسالم هستند. تا به حال، تصور میشد که ولع به خوردن غذاهای پرکربوهیدرات با افزایش اشتها مرتبط است.
لیلی تورن (Lilly Thurn)، یکی از اعضای گروه پژوهشی، توضیح داد: یافتههای ما نشان داد که موضوع این نیست. ولع به افزایش مصرف کربوهیدراتها با شدت کلی افسردگی، به ویژه علائم اضطراب مرتبط است.
نویسنده : سونیوز
برچسب های خبر (تگ)
افسردگی
اشتها
غذا
کربوهیدرات
افزودن نظر جدید
پاسخ به نظر
نام
نظر
ثبت نظر
نمایش
0
نظر
جدیدترین اخبار روز
دومین فرزند سقاب اصفهانی درگذشت
1404/09/13
21:33
روز جهانی یوزپلنگ
1404/09/13
21:21
اکثریت خاموش: آنها که هرگز پرواز نکردهاند!
1404/09/13
20:20
قیمت دلار در زمان قاجار چقدر بود؟
1404/09/13
17:00
روز جهانی بانک
1404/09/13
15:00
انحصار رسانهای در عصر دیجیتال
1404/09/13
13:49
نمایش کل اخبار جدید
پژوهشیار