به گزارش
سونیوز، فرشته فزونی با اشاره به نیاز مادران باردار به دریافت کافی ید توصیه کرد: خانمهایی که تصمیم به بارداری دارند و مادران باردار و شیرده با مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت از مراقبتهای ارایه شده توسط پزشک، مراقب سلامت و کارشناسان تغذیه بهرهمند شوند و مکملهای مناسب و مورد نیاز را دریافت کنند.
به گفته وی، نمک یددار تصفیه شده فاقد هرگونه ناخالصی است و مصرف نمک یددار در حد توصیـه شده برای تمام افراد جامعــه ضروری است و عارضـه جانبی ندارد. بیماران مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و یا سایر بیماران مقدار مصرف روزانه نمک خود را طبق نظر پزشک معالج و مشاور تغذیه تنظیم کنند.
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: افراد برای تامین ید مورد نیاز بدن باید از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و با شرایط نگهداری مناسب استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: برای پایدار ماندن ید باید نمک را در ظروف در بسته و تیره و دور از نور نگهداری کرد و نمک در انتهای پخت به غذا اضافه شود؛ همچنین هنگام خرید، نمک یددار تصفیه شده دارای بسته بندی مناسب، پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا انتخاب شود.
به گفته این کارشناس تغذیه، طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال سالم کمتر از پنج گرم و در افراد بالای ۵۰ سال، کودکان و بیماران قلبی و عروقی، فشارخون بالا و ... روزانه کمتر از سه گرم است. البته این میزان نمک شامل نمکهای پنهان در غذا مانند نان، پنیر و سایر انواع مواد غذایی هم میشود.
انتهای پیام