به گزارش سونیوز، اکبر فتحی در بازدید از باغات گلمحمدی مراغه در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: پیشبینی میشود 4 هزار و 500 تن محصول از باغهای گلمحمدی در استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه امسال تولید گلمحمدی در استان 15 درصد بیشتر شده است، افزود: متوسط تولید این محصول در آذربایجانشرقی چهار تن در هکتار است.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی، 70 درصد محصول تولیدی پس از فرآوری به صورت اسانس و گلاب در بازار عرضه و حدود ۳۰ درصد نیز به صورت مصرف خانگی به مربا و شربت تبدیل میشود.
وی افزود: ۲۵ واحد کارگاهی در زمینه فرآوری گلمحمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بستهبندی گیاهان دارویی در استان فعالیت میکند.
فتحی خاطرنشان کرد: بخش زیادی از محصول فرآوری شده گلمحمدی به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی و روسیه صادر میشود.
وی ادامه داد: بیشترین سطح زیر کشت گلمحمدی استان در شهرستان اسکو و سپس آذرشهر قرار دارد و این مناطق از قطبهای مهم تولید گلمحمدی و فرآوردههای آن در استان به شمار میروند شهرستانهای مرند، شبستر، مراغه، عجبشیر و تبریز نیز از جمله مناطقی هستند که کشت این گیاه در آنها انجام میگیرد.
وی گفت: 90 درصد سطح زیر کشت این گل در استان از ارقام بومی و پنج درصد باقی نیز ارقام اصلاح شده به صورت کشت بافتی است.
آذربایجانشرقی از مجموع ۱۴ هزار هکتار گلمحمدی در کشور حدود ۱۰ درصد سطح زیرکشت باغات گلمحمدی را دارد و رتبه پنجم کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.