سـونیـوز

پایگاه خبری تحلیلی

نسخه چاپی خبر

روز جهانی سلام

کد خبر : 8453
09:00
1403/09/02


سونیوز: روز جهانی سلام برابر با ۲۱ نوامبر در سراسر جهان جشن گرفته می‌شود تا اهمیت ارتباطات شخصی برای حفظ صلح را نشان دهد. 


به گزارش آژانس خبری سونیوز،روز جهانی سلام هر سال در تاریخ 21 نوامبر گرامی داشته می شود. با تعریف و تثبیت این مناسبت هدف ایجاد یک ارتباط بین انسان ها و کمک به صلح جهانی بوده است و طراحان این مناسبت سعی داشته اند این پیام را منتقل کنند که برای حل مشکلات و اختلافات باید از طریق ارتباط و گفت و گو اقدام کرد .روز جهانی سلام عنوان یک رویداد جهانی، اهمیت بسیاری دارد.چون ابزاری برای حفظ و ایجاد صلح بوده و این پیام را  می رساند که  که تمام درگیری‌ها را می‌توان با صحبت و ارتباط حل کرد. نه با زور و جنگ.

موسسه فرهنگی هنری فصل هنر، مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.

           ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.

رسم سلام و احوالپرسی در کشورهای مختلف
احوالپرسی می‌تواند به‌طور قابل توجهی از فرهنگی به فرهنگ دیگر متفاوت باشد. در ادامه به چند روش احوالپرسی مردم به یکدیگر در کشورها و فرهنگ‌های مختلف پرداخته می‌شود.

دست روی قلب: در بعضی از فرهنگ‌های خاورمیانه و جنوب آسیا، گذاشتن دست روی قلب نشانه اخلاص و احترام هنگام احوال‌پرسی است.

بالا بردن ابرو: در فیجی، یک روش معمول احوالپرسی، بالا بردن ابروها به نشانه قدردانی و دوستی است.

مالش بینی: در میان مردم مائوری نیوزلند، احوال‌پرسی سنتی شامل فشار دادن بینی و پیشانی فرد به بینی دیگری هنگام ملاقات است.

وای: در تایلند، مردم از ژست حرف «وای» استفاده می‌کنند که شامل فشار دادن کف دست‌ها به هم در سطح سینه با یک تعظیم جزئی است، هرچه دست‌ها بالاتر باشد، احترام بیشتری نشان داده می‌شود.

تعظیم: در کشورهایی مانند ژاپن و بعضی دیگر از کشورهای آسیایی، تعظیم نوعی سلام و احوالپرسی سنتی است و میزان تعظیم می‌تواند سطوح مختلف احترام را نشان دهد.

ناماسته: در هند و بعضی کشورهای شرقی، مردم دست‌ها را در مقابل سینه‌هاشان به هم می‌چسبانند و کلمه «ناماسته» را ادا می‌کنند.



روز جهانی سلام چگونه جشن گرفته می‌شود؟
برای جشن گرفتن روز جهانی سلام، رسم بر این است که باید به ۱۰ نفری سلام کنیم که پیش‌تر با آنها صحبت نکرده‌ایم. این کار را می‌توان به وسیله پیامک، عکس نوشته، اس‌ام‌اس، عکس، شعر، دل‌نوشته، استوری و پیام انجام داد تا روابط سالم و جدیدی را آغاز کرد.

حقایق جالب درباره سلام کردن
اولین بار برای جلب توجه استفاده شد: این کلمه در ابتدا برای جلب توجه استفاده می‌شد و نه به عنوان یک کلمه برای آغاز مکالمه و احوال‌پرسی.

برای آغاز مکالمات تلفنی ساخته شد: همه می‌دانند که الکساندر گراهام‌بل تلفن را اختراع کرد، اما این رقیب او توماس ادیسون بود که «سلام» را به عنوان کلمه آغازگر مکالمات تلفنی ابداع کرد.

شاخص ادب اجتماعی تلقی می‌شد: در قرن نوزدهم، صحبت کردن با کسی بدون اینکه به‌طور رسمی معرفی شود، بی‌ادبانه تلقی می‌شد؛ از این‌رو، استفاده از کلمه «سلام» به یک شاخص اجتماعی تبدیل شد.

سلام محکم الزام بود: اولین دفترچه تلفن منتشر شده توسط شرکت تلفن منطقه‌ای نیوهیون، کانکتیکت در سال ۱۸۷۸، شامل بخش‌های سختگیرانه برای چگونگی آغاز مکالمه بود به‌طوری‌که به کاربران دستور می‌داد تا مکالمات تلفنی خود را با «سلام محکم و شاد» آغاز کنند.

نویسنده : سونیوز
پژوهشیار