سـونیـوز
پایگاه خبری تحلیلی
نسخه چاپی خبر
روز جهانی آشپزی
کد خبر :
7851
07:00
1403/07/04
سونیوز: در تقویم جهانی یک روز هم به نام روز آشپزی در نظر گرفته شده است، که در رابطه با ماهیت و تاریخچه این روز نیز مطالب جالبی وجود دارد. در واقع روز جهانی آشپزی در 25 سپتامبر نامگذاری شده و جشن گرفته می شود. این روز به ما انگیزه می دهد که دوباره به آشپزخانه سر بزنیم و به دنبال تهیه غذا های تازه باشیم.
به گزارش
آژانس خبری سونیوز
، آشپَزی یا پختوپز یک حرفه برای تهیه غذا است. ب آشپزی با اینکه یکی از کارهای روزمره برای تأمین انرژی انسان و رفع نیاز گرسنگی است اما یک هنر نیز تلقی میشود که از دانش شناخت مواد غذایی، هنر طعمدهی (مرینیت)، نانوایی، سسها و… است که هرکدام به تنهایی با ذوق و هنر یک آشپز ماهر است که بهدست میآید.
آشپزی و غذاها بخشی گسترده از هر فرهنگی است که حتی در کشورهایی بزرگ مانند ایران هر قومیت فرهنگ غذایی خاص خود را دارند. برخی از سبکهای آشپزی ریشه در فرهنگ و حتی جنگهای ملتها دارد. مانند پخت پیتزا که طبق تاریخنگاریهای موجود در جنگهای ایران و یونان بر روی سپرهای جنگجویان با مواد در دسترس و پنیر روستایی طبخ میشدهاست.
تاریخچه روز جهانی آشپزی
روز جهانی آشپزی در 25 سپتامبر جشن گرفته می شود و به ما انگیزه می دهد که دوباره به آشپزخانه سر بزنیم و به دنبال تهیه غذا های تازه باشیم. در واقع روز جهانی آشپزی فرصتی را فراهم می کند که ما یاد بگیریم غذاهای جدید تر و خوشمزه تری درست کنیم.
تاریخچه آشپزی به همان روزهایی بر می گردد که اولین انسان ها روی کره زمین زندگی کردند و متوجه شدند غذایی که روی آتش پخته شده باشد، خوشمزه تر از غذای خام است. کم کم با تغییر فرهنگ ها در آشپزی هم تغییراتی به وجود آمد و غذاها لذت بخش تر و سالم تر شدند. روز جهانی آشپزی هم از همان زمان ایجاد شد و طعم های مختلف روی کار آمدند.
موسسه فرهنگی هنری فصل هنر
،
مشاور و مجری پروژه های فرهنگی، هنری، رسانه ای و تبلیغاتی شماست. موسسه فرهنگی هنری به عنوان جامع ترین موسسه فرهنگی هنری شمالغرب کشور و اولین شرکت خلاق در حوزه صدا و تصویر با شعار « فقط تصور کن... ! » ، ایده ها و تصورات شما را ممکن می سازد.
ارتباط با موسسه فرهنگی هنری فصل هنر/ کلیک کنید.
لذت یک غذای خانگی به بهانه روز جهانی آشپزی
قطعاً آشپزی بخش مهمی از زندگی ما محسوب می شود و همه مجبور هستیم تا حدی آن را یاد بگیریم. جالب است بدانید که روز جهانی آشپزی هم در دنیا وجود دارد که به ما یادآوری می کند هیچ چیز مهم تر از تجربه طعم های تازه و لذت بردن از وعده های غذایی خوشمزه نیست. همچنین به ما کمک می کند که یادمان باشد یاد گرفتن آشپزی یک مهارت مهم است که باعث افزایش سطح سلامت مان می شود و همچنین راهی برای ارائه سنت های خانوادگی ما نیز است. در تقویم روزهای جهانی، یک روز به نام روز جهانی آشپزی تعیین شده است که مختصر نگاهی در این بخش از نمناک به آن خواهیم داشت.
آشپزی
تا اینکه شرایط به جایی رسید که مردم فقط غذاهای پخته شده می خوردند و کسی به غذای خام علاقه نداشت. از همان زمان های قدیم هم مادران و مادربزرگ ها سه وعده غذایی در طول روز تهیه می کردند.
کمی قبل از سال 1960 کم کم فست فود ها روی کار آمدند اما جزء مواد غذایی کمیاب بودند اما این روز ها به دلیل تغییر سبک زندگی، غذاهای فست فودی طرفداران بسیار بیشتری دارند.
جالب است بدانید که ادویه ها تقریباً در قرن 17 برای آشپزی مورد استفاده قرار گرفتند و به خاطر این که سخت به دست می آمدند، استفاده از آنها خیلی گسترده نشده بود و کم کم رواج پیدا کردند.
استفاده از ادویه ها
یخچال های مدرن هم در سال 1876 اختراع شدند که آشپزی را به طور کل تغییر دادند. به خاطر تمام اهمیت هایی که عنوان شد، روز جهانی آشپزی نامگذاری شده است. شما می توانید به بهانه ی این روز، آشپزی کنید و لذت خوردن غذای خانگی را در آن احساس کنید.
نویسنده : سونیوز
پژوهشیار