سـونیـوز

پایگاه خبری تحلیلی

نسخه چاپی خبر

زیردریایی چینی، کوه‌های زیر آب را کاوش می‌کند

کد خبر : 7390
21:59
1403/05/22


سونیوز: زیردریایی چینی که می‌تواند تا عمق ۷ هزار متری زیر آب برود، به کاوش کوه‌های زیر آب می‌رود.


به گزارش آژانس خبری سونیوز، زیردریایی جیائولونگ(Jiaolong) که از روی یک اژدهای افسانه‌ای نام‌گذاری شده است، در ژوئن ۲۰۱۲ تا عمق ۷۰۶۲ متری زیر آب رفت.
 
اکنون دانشمندان چینی آن را به کاوش کوه‌های دریایی وسیع منطقه ماژلان در چین فرستاده‌اند. این ماموریت ۴۵ روزه که روز شنبه آغاز شد، با هدف بررسی کوه‌های زیر آب که به ندرت کاوش شده‌اند، اعزام شد.
 
ساوث چاینا مورنینگ پست گزارش داد که خدمه بین‌المللی این ماموریت در کشتی شنهای ییهائو(Shenhai Yihao) ۶۰ نفر و شامل پژوهشگرانی از چین، هنگ کنگ، استرالیا، اسپانیا، کانادا، مکزیک، سنگاپور، بنگلادش، نیجریه و کلمبیا هستند.
 
جیائولونگ عازم کشفی منحصر به فرد
 
دانشمندان این ماموریت توسط کیو جیان‌ون استاد دانشگاه باپتیست هنگ کنگ هدایت خواهند شد. کشتی شنهای ییهائو و جیائولونگ از ۲۳ تا ۲۵ سپتامبر از هنگ کنگ بازدید خواهند کرد و این اولین باری خواهد بود که این شناور در آنجا حضور می‌یابد.
 
به گزارش رسانه شینهوا ۱۸ شیرجه زیردریایی برای انجام این ماموریت برنامه‌ریزی شده است.
 
کوه‌های زیر دریا از ماریانا که عمیق‌ترین نقطه اقیانوسی جهان است به سمت شرق امتداد دارند. این مکان ماموریتی که بین ژاپن و گینه نو قرار دارد، به دلیل ویژگی‌های زمین‌شناسی منحصربه‌فردش انتخاب شده است که می‌تواند دانش دانشمندان را در مورد تنوع زیستی، توپوگرافی، آتشفشان‌های جزایر اقیانوسی، منابع معدنی و اثرات تغییرات آب و هوا و فعالیت‌های انسانی افزایش دهد.
 
تجهیزات پیشرفته برای مطالعه کوه‌های زیر دریا و زیستگاه‌های دریایی
 
به گفته ژو ژووی دانشمند ارشد این ماموریت و معاون مرکز ملی دریای عمیق وزارت منابع طبیعی چین، نمونه‌برداران اعماق دریا، فرودگرها و سایر تجهیزات در کنار جیائولونگ برای مطالعه زیست‌شناسی کوه‌های زیر دریا و زیستگاه‌های آنها استفاده خواهند شد.
 
جیائولونگ که از نام یک اژدهای افسانه‌ای نام‌گذاری شده است، یک بار در ژوئن ۲۰۱۲ تا عمق ۷۰۶۲ متری در سنگر ماریانا فرو رفته است.
 
چین در حال رقابت با غرب برای پیشبرد قابلیت‌های اکتشاف دریایی و زیردریایی خود است و هدف آن هدایت مطالعات و اکتشافات جهانی اقیانوسی در حوزه‌هایی مانند استخراج معادن و اطلاعات در اعماق دریاست.
 
این کشور کشتی‌ها و شناورهای پیشرفته را در آب‌های مجاور مانند دریای چین جنوبی و فراتر از آن به آب انداخته است. در سال ۲۰۲۰ زیردریایی استرایور(Striver) چین به عمیق‌ترین نقطه ماریانا با بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ متر عمق رسید.
 
در سال ۲۰۱۰ بود که بازوی رباتیک جیائولنگ پرچم چین را در اعماق دریای چین جنوبی نصب کرد و جنجال برانگیز شد.
 
نمونه‌برداری جیائولونگ از اعماق دریا با حداقل تأثیر زیست محیطی
 
خبرگزاری شینهوا گزارش داد که زیردریایی جیائولونگ در نمونه‌برداری با کمترین تأثیر زیست محیطی برتری دارد. این زیردریایی، موجودات اعماق دریا، آب دریا، رسوبات، مرجان‌ها و میکروارگانیسم‌ها را جذب می‌کند.
 
گفتنی است که جیائولونگ و کشتی مادرش در ماه مه سال جاری سفری ۱۶۴ روزه و ۵۷ هزار کیلومتری را در اقیانوس‌های هند و اطلس انجام دادند و ۴۶ غواصی را انجام دادند.
 
انتهای پیام

نویسنده : سونیوز
پژوهشیار