به گزارش
آژانس خبری سونیوز،
روز جهانی مغز در 22 جولای به افزایش آگاهی و ترویج حمایت از سلامت مغز اختصاص دارد. بنیاد جهانی نورولوژی
(WFN) در تاریخ 22 ژوئیه 1957 تأسیس شد و روز جهانی مغز را در سال 2014 راهاندازی کرد. روز جهانی مغز تمرکز خود را به موضوعات مختلف در هرسال اختصاص میدهد. هدف اصلی این روز افزایش آگاهی عمومی و ارتقای حمایت از سلامت مغز است.
مغز انسان به لحاظ کمی بیشتر از تعداد سایر موجودات زنده جهان است. اما قطعا بزرگترین مغز در بین موجودات زنده جهان نیست. نهنگ های اسپرم بزرگترین مغز روی زمین را دارند ، اما وقتی اندازه مغز انسان را با اندازه بدن ما مقایسه می کنید ، واقعاً بزرگترین مغز مهره دار روی کره زمین است (مهره دار هر حیوان است که دارای ستون فقرات باشد).
مغز انسان اندام پیچیده ای دارد که مانند یک مرکز کنترل که اطلاعات در آن جریان دارد از طریق آن کار می کند. اندام های انسان سیگنال هایی را به مغز ارسال می کنند و مغز نیز اطلاعات را به عضلات می فرستد تا به بدن ما بگوید که چه کاری باید انجام شود.
مغز انسان در مورد 86 میلیارد سلول عصبی« نورون ها» یا «ماده خاکستری» نامیده می شوند میلیاردها فیبر عصبییا «ماده سفید» ، همه با هم به تعداد بی نهایت نامحدودی از سیناپس ها ، که ارتباط بین سلول های عصبی است ، به هم پیوند می خورند.
بزرگترین بخش مغز ما است مغز متشکل از نیمکره راست و چپ. لایه بیرونی مغز شما است غشاء مغزی، که بخشی از مغز است که ما را به انسان تبدیل می کند: جایی است که زبان و اندیشه پیچیده رشد می کند.
در حالی که مغز انسان بسیار هوشمند است ، اما اندازه و پیچیدگی آن را در برابر طیف گسترده ای از اختلالات آسیب پذیر می کند.
مغز انسان همواره توسط بیماریهای همهگیر، جنگها، تغییرات آبوهوایی و اختلالات بیشماری که بر وجود انسان در سطح جهانی تأثیر میگذارد، به چالش کشیده میشود. باید بدانیم که آگاهی سلامت مغز برای سلامت روانی، اجتماعی و جسمی حیاتی است همچنین بسیاری از بیماریهای مغزی قابل پیشگیری هستند.