به گزارش
آژانس خبری سونیوز، این نمایشگاه با حضور عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شماری از مقامات چین در شانگهای چهارشنبه ۲۳ خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح شد و به گفته رئیس موزه ملی ایران تا هفتم اکتبر ۲۰۲۴ برابر با ۱۶ مهرماه ۱۴۰۳ ، نمایش این آثار در موزه شانگهای ادامه خواهد داشت.
۲۱۱ شیء آثار تاریخی و ۵ اثر بازآفرینیشده، حدود ۶ ماه پیش با مصوبه هیأت وزیران از ایران خارج شد و در موزه ملی پکن به نمایش گذاشته شد. این آثار که تعداد آنها اکنون به گفته رئیس موزه ملی ایران به ۲۸۰ شیء رسیده است، به موزه شانگهای منتقل شده است و نمایش آنها تا حدود ۴ ماه ادامه دارد.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هنوز جزئیات بیشتری از آثاری که به چین انتقال داده و در شانگهای به نمایش گذاشته، ارائه نکرده است. مستندات نشان میدهد چین ۲۱۱ شیء تاریخی ایران را به مبلغ ۱۱۴ میلیون و ۲۰۵ هزار یورو بیمه کرده است، اما درباره آثار جدیدتر که از ایران به این کشور منتقل شده هنوز اطلاعاتی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی منتشر نشده است. پیشتر گفته شده بود این آثار از موزه ملی ایران منتقل شده است، اما اکنون رئیس موزه ملی میگوید مجموعه به نمایش گذاشته شده، آثاری از موزههای رشت، گرگان و تخت جمشید را نیز در برمیگیرد.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشست خبری نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در شانگهای گفت: این نمایشگاه افزون بر ۲۰۰ اثر تاریخی نفیس ایرانی را که قدمتشان از حدود سه هزار سال پیش تا دوران صفویه میرسد، معرفی میکند.
ضرغامی بیان کرد: امیدواریم برگزاری «نمایشگاه شکوه ایران باستان» در افزایش تعامل دو ملت، شناخت هرچه بهتر مردم ایران و چین از یکدیگر و توسعه گردشگری تأثیر بسزایی ایفا کند.
او همچنین با معرفی کتاب این نمایشگاه که به زبان چینی منتشر شده است، از مخاطبان این کشور دعوت کرد علاوهبر بازدید از نمایشگاه، در معرفی هر چه بیشتر این کتاب به قشرهای مختلف مردمشان مشارکت داشته باشند.
بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در همکاری این وزارتخانه، سفارت ایران در پکن و سرکنسولگری ایران در شانگهای برپا شده است.
انتهای پیام