به گزارش سونیوز،
طرح هدفمندسازی یارانه از آذر ۱۳۸۷ با مبلغ ماهانه ۴۵ هزار تومان در کشورمان کلید خورد و تاکنون یکصد و بیست و هفت مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است.
با این حال، طرح افزایش مبلغ یارانههای نقدی این روزها همزمان با فعالیت دولت سیزدهم مطرح شده و دارای موافق و مخالفانی است.
در این رابطه، «علی سرزعیم» استادیار دانشگاه علامه طباطبایی و معاون امور اقتصادی سابق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: برای طرح افزایش یارانه نقدی باید بررسی شود که آیا دولت منابع جدیدی را برای افزایش یارانه اختصاص داده است؟ و آیا تحریمها لغو شده است؟ ضمن اینکه به نظر نمیآید این موارد اتفاق افتاده باشد.
وی ادامه داد: دولت میتواند با کنترل راههای فرار مالیاتی، حذف یارانه دهکهای بالا جامعه و واقعیسازی قیمت حاملهای انرژی از جمله آب، برق، گاز و بنزین، منابع افزایش یارانه نقدی را فراهم سازد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه نابرابری ثروت در ایران شدید است، تاکید کرد: باز توزیع، هزینههای سنگینی دارد که اگر مدیریت نشود منجر به کاهش قدرت خرید میشود.
وی گفت: طرح افزایش یارانه نقدی مسیر دشواری است که باید برنامه جامع آن توسط کارشناسان اقتصادی و فعالان در این عرصه ارائه و سپس مورد بررسی قرار گیرد.
سرزعیم با تاکید بر اینکه افزایش یارانه نقدی باعث تورم نمیشود، ادامه داد: یارانه یا سوبسید شکلی از کمک مالی برای یک کالا یا خدمتی که به مردم داده میشود، است به عنوان مثال دولت بنزین ارزان قیمت را در اختیار مردم قرار داده بود که اکنون میخواهد این یارانه را ندهد و به جای آن مبلغ یارانه نقدی را افزایش دهد.
وی بیان کرد: خدمات یارانهای دولت بر روی حاملهای انرژی زیاد بوده است و با اصلاح این روند میتواند به افزایش یارانه نقدی بپردازد.
این استاد اقتصادی اضافه کرد: با افزایش مبلغ یارانه نقدی، قدرت خرید مردم بالا میرود و به نفع دهک پایین جامعه است.
وی با اشاره به اینکه اکنون بیش از ۱۰ سال است که از پرداخت یارانه نقدی در کشور میگذرد، گفت: اصلاح یارانهها، افزایش یارانه محرومان و نیازمندان و قطع یارانه ثروتمندان یکی از راهکارها در این عرصه است.