به گزارش سونیوز، حمید قاسمی، میزان ذرات معلق در هوا و شاخص کیفیت هوای تبریز در زمان حاضر را ۱۶۵ ppm اعلام و اضافه کرد: در این شرایط سخت هوایی، مردم از ترددهای غیرضروری و فعالیت طولانی در فضای باز باید به شدت خودداری کنند.
وی ادامه داد: روز گذشته نیز هوای تبریز برای گروههای حساس ناسالم بود اما امروز و به ویژه در ساعات اخیر و عصرگاهی با افزایش میزان آلایندهها هوای تبریز برای تمامی گروههای سنی ناسالم شده است.
قاسمی با بیان اینکه باید کودکان و بیماران قلبی و ریوی از حضور در مکانهای باز خودداری کنند و مردم نیز از خودروهای شخصی استفاده نکنند تا همچون چند روز گذشته وضعیت هوا به وضعیت سالم برسد، ابراز امیدواری کرد شهروندان با رعایت نکات زیست محیطی و استفاده نکردن از خودروهای شخصی در جهت کاهش شاخص آلودگی هوای تبریز گام بردارند.
شاخص کیفی هوا (AQI) یا شاخص آلودگی هوا (PSI) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژندار، ازون و ذرات معلق (ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف هستند، تبدیل به یک عدد بدون واحد کرده و وضعیت آلودگی هوا را سطوح مختلف نمایش میدهد.
براساس شاخص آلودگی هوا، این شاخص از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم، ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است./ایرنا