به گزارش سونیوز،
حسن عباسنژاد با اشاره به قرارگیری تالاب بینالمللی قوریگل در مسیر بینالمللی مهاجرت پرندگان (Bird Fly ways) اظهار داشت: معمولا با توجه به مسیرهای مهاجرتی شناخته شده درنا، اینگونه بسیار به ندرت در این تالاب مشاهده میشود ولی امسال فرود دستههای مهاجر درنا، اردک سرسفید و سایر گونههای مهم پرندگان مهاجر در قوریگل نشان از اهمیت بالای این تالاب از نقطه نظر قابلیتهای زیستگاهی به عنوان محدوده مهم تنوع زیستی و پرندگان (IBA) قابل طرح است.
وی افزود:گونه درنا با توجه به تک همسر بودن و وفاداری به جفت خود تا آخر عمر، از احترام ویژهای در آذربایجان برخوردار بوده و به عنوان سفیر بهار در فرهنگ ما شناخته میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: این اتفاق مهم در تاریخ قوریگل در این برهه زمانی با توجه به مشکلاتی که در تامین و انتقال حقآبه تنها تالاب ثبت شده استان در کنوانسیون رامسر روی میدهد، شاید تلنگر و هشداری باشد برای دستاندرکاران مدیریت آب استان باشد.
گزارش فارس حاکی است، تالاب قوریگل در 18 کیلومتری شمالغرب بستانآباد و 45 کیلومتری جنوبشرقی تبریز قرار گرفته که ارتفاع آن از سطح دریا 1890 متر میباشد.
این تالاب دارای شکل هندسی نامنظم و دارای آب شیرین بوده و منابع طبیعی تامینکننده آب این تالاب از آبهای جاری ناشی از برف و باران و تعدادی چشمههای زیرزمینی است که در کف آن جریان دارند.
با توجه به اینکه تالاب قوریگل جزو تالابهای بینالمللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر میباشد و نیز زیستگاه شماری از پرندگان مهاجر آبزی و حمایت شده محسوب میشود، از اینرو دارای اهمیت ملی و بینالمللی است و از کارکردهای اکولوژیکی آن، حفاظت به عنوان یک هدف اولیه و اصلی بر سایر بهرهوریها مقدم میباشد.